100 éve 1920. január 20-án született Federico Fellini. Születése centenáriumáról világszerte megemlékeznek. Magyarországon a Margitszigeti szabadtéri színpadon július 30-án egy nagyszabású és vizuális látvánnyal, filmrészletekkel kísért film-zene koncerttel kedveskednek a filmek rajongóinak.

Kihagyhatatlan alkalom. A koncert csak egy alkalommal és csak a Margitszigeten kerül előadásra.

Fellinit rendező-festőnek nevezték, filmjeinek állandó hangfestője Nino Rota filmzenéivel emlékezünk a halhatatlan mesterre, a szomorú bohócra a Margitszigeti szabadtéri színpadon

Federico Fellini az egyik legnagyobb olasz filmes, akit első olaszként jelöltek rendezői Oscar-díjra, s négy alkotása is nyert a legjobb külföldi filmek között. A művész-rendező nevét világszerte számtalan intézmény őrzi, Budapesten a többi közt moziterem és a Római Kultúrbisztró.

A Margitszigeti – Filmzene koncerten a Hámori Máté vezette a fiatalos, és dinamikus repertoárjáról is ismert Óbudai Danubia Zenekart a zeneszerző NINO ROTA unokaöccse Marcello Rota vezényli. A karmester közreműködésével, igazán különleges élményt kínál a megismételhetetlen esemény a Margitszigeten. A családi érték-örökség ápolásában jelentős részt vállaló zenész – karmestert a koncert programjának összeállítójaként és a zenei élmény autentikus közvetítőjeként köszönthet a magyar közönség.

Marcello Rota már nem először vezényli az Óbudai Danubia Zenekart, aki most egy különleges projekt, a Fellini 100 éves évfordulójára készített emlékezésre állította össze a Margitszigeti nyári színház kérésére a film-zene koncert programját, gazdag vizuális élmény kíséretében. A koncerten fellép Cristina Mosca olasz szoprán, aki az operaszerepei mellett szívesen vesz részt színházi produkciókban, különleges formációk, újfajta kezdeményezések előadásaiban.

Néhány a koncerten felhangzó emblematikus alkotás a Fellini és Nino Rota párostól: 

La Strada – Országúton

Le notti di Cabiria – Cabiria éjszakái

La dolce vita – Édes élet

Amarcord – Amarcord

Il Casanova di Federico Fellini – Fellini – Casanova

2020. július 30.(csütörtök) 20:00 (Esőnap: július 31. (péntek) 20:00)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

JEGYEK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló