Alig több mint egy hete forgatta fel Budapestet egy különleges art kollaborációval JumoDaddy, Lábas Viki, MC Kemon, a Light Positive csapata és a Rockstar Photographers krúja. A Nemzeti Galériában megrendezett látványos fényshow a város számos pontját beragyogta – most pedig itt a végeredmény: az Ébred a város című dal és a hozzátartozó videoklip, amely a karantén utáni újraindulást ünnepli.

Az egész történet Bereczki Károlytól, a Light Positive nevű rendezvénytechnikai cég vezetőjétől indult még áprilisban. Mivel a vírushelyzet számukra is teljes, azonnali leállást hozott, úgy gondolta, kihasználja a lehetőséget, hogy egy monumentális, művészeti ágakon átívelő együttműködést hozzon létre, amire a hétköznapi darálóban nem lenne lehetősége.

“Szerettem volna egy olyan megmozdulást, ahol az emberek felé azt közvetíthetjük, hogy ennek már nemsokára vége. Ez az én esetemben nyilván egy fényshow formájában fogalmazódott meg, egy olyan központi helyen, aminek van valamilyen szimbolikája.”

Itt jött a képbe JumoDaddy, aki egy nagyon húzós tracket készített, ami dinamikájában tökéletesen reflektál a vérpezsdítő látványra, hangulatában pedig ténylegesen felébreszti a várost. Lábas Vikit (Margaret Island) és MC Kemont (Irie Maffia) hívta segítségül, a közös munkáról pedig a következőképp mesélt:

“Kemonnal és Vikivel is dolgoztam már, és valahogy beugrott, hogy ők még soha nem szerepeltek közös dalban. Viki hangja nagyon jól ellenpontozza Kemon karcosságát, és együtt a kettő teszi számomra igazán színessé a dalt. Egy nagyon laza hangulatú, de annál termékenyebb napot töltöttünk Fonyódon Vikiék házában. A szöveg is itt született meg, ekkor még a karantén végén jártunk, és nagyon vártuk a nyitást, és hogy valóban átélhessük, milyen lesz, amikor majd tényleg ébred a város.”

Az egyedülállóan látványos, grandiózus videót a Magyar Nemzeti Galériában forgatták, a helyszínt a Light Positive csapata 100 db mozgófejes, zenére programozott intelligens lámpával világította be. A történet szerint JumoDaddy, Viki és Kemon egy szupertitkos buliba érkezik az üres Galériába, aminek egészen a tetejéig jutnak, miközben akkora party-t csapnak, hogy az egész várost felrázzák vele. A különleges, káprázatos estét a Rockstar Photographers teljes csapata dokumentálta, ebből hat operatőr csak a forgatással foglalkozott. Számos szögből örökítették meg Budavári Palota kivilágítását, aminek legfőbb nehézségét az okozta, hogy rövid ideig voltak ideálisak a fényviszonyok. 

“Azért is örültünk a felkérésnek, mert bár minket szerencsére kevésbé érintett a válság, nekünk továbbra is megmaradtak a munkáink, de a vizuális szakmában dolgozóknak a nagyrésze nem ilyen szerencsés. Hiszen a fotósok, videósok főképp az elmaradt rendezvényeken, fesztiválokon, koncerteken, esküvőkön dolgoznak. Erről kevés szó esett sajnos és örülünk, hogy képviselhetjük a szakma részét ebben.” – mesélte Kálló Péter.

A zeneipar legkülönfélébb szereplőinek art kollaborációjaként született meg tehát az Ébred a város, ami elképesztő látvánnyal és pörgős beatekkel ünnepli Budapest újranyitását!

Fotók: Rockstar Photographers

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló