A Szöktetés a szerájból bemutatójával folytatódik az Opera Otthonra fizetős streamsorozata. A már megszokott ingyenes közvetítések újabb adásai pedig továbbra is a Facebookon és az Origón érhetők el.

Az Opera Otthonra közelmúltban indult fizetős szolgáltatásában a jegy.hu-n a sorozat első online bemutatójára kerül sor 2021. január 23-án, szombaton 19:00 órától: Mozart Szöktetés a szerájból című daljátékának Erkel színházi új produkcióját egyszeri alkalommal, folyamatos közvetítésben lehet megtekinteni.

Az izgalmas történet – itt éppenséggel ifjú szerelmesek küzdenek, hogy kiszabaduljanak a szerájból – önmagában is a színpadi művek sikerének egyik kulcsa. A huszonéves Mozart változatos, frissességével és némi keleties jegyekkel tűzdelt zenéje azonban végképp ellenállhatatlanná teszi a Szöktetés a szerájból című daljátékot. Vecsei H. Miklós első operarendezését fiatal alkotógárda állítja színpadra, amiben a Kiégő Izzók vetítőcsapata, Vecsei Kinga Réta jelmeztervező és Vetési Adrienn koreográfus működött közre. A friss hangvételhez Varró Dániel új, mai nyelvezetű fordítása is hozzájárul.

A produkció főszerepeit Miklósa Erika (Konstanze), Rácz Rita (Blonde), Balczó Péter (Belmonte), Szerekován János (Pedrillo), Gábor Géza (Osmin) és Wunderlich József (Szelim basa) alakítja. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát (karvezető: Csiki Gábor) Halász Péter vezényli.

A 2021. január 22-i, pénteki MaszkaBál műsorában Wiedemann Bernadett mezzoszoprán és Kelemen Zoltán bariton válogatnak kedvenc áriáikból és duettjeikből

Verditől Wagneren át Kodályig, de intermezzóként egy Chopin-mű is felcsendül Dallos Erika zongorakísérő előadásában. Az est művészeti vezetői: Aczél András és Kovács Katalin, műsorvezető: Gyüdi Melitta.

MaszkaBál

2021. január 24-én, vasárnap 20:00 órától a fiatal operaénekes-házaspár, Szemere Zita és Biri Gergely ad áriaestet,

amelyben Mozart, Donizetti és francia szerzők műveiből válogatnak. Zongorán kísér: Tóth Sámuel Csaba, az est művészeti vezetői: Kovács Katalin és Lázár Katalin, műsorvezető: Ókovács Szilveszter.

Opera Otthonra

Január 25-én, hétfőn 20:00 órakor folytatódik az Opera énekkari és zenekari művészeinek kamaraprodukcióit bemutató Tercett-Trió-sorozat

amely ezúttal a barokktól a 21. századig ad ízelítőt a különböző korok muzsikáiból. A Facebookon és az Origón közvetített műsor nézői hallhatnak olasz nyelvű duetteket Giacomo Carissimitől és Gaetano Donizettitől, Mozart-átiratot, régi francia táncokat Vincent d’Indy újraértelmezésében, valamint egy kortárs magyar zeneszerző, Tiszai Péter vonósnégyesét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló