Az konditermi edzés nem véletlenül az egyik legnépszerűbb mozgásforma. Nem csak azért, mert napjaink életvitele megkívánja, hogy rugalmas időbeosztású és könnyen elérhető sportot válasszunk, hanem, mert viszonylag rövid idő alatt látványos eredményeket érhetünk el. Sokféle motivációt fedezhetünk fel azokban, akik a konditermek világát választják. Van, aki egyszerűen csak ad a külső megjelenésre, és fontos számára, hogy akár ötven felett is igényes megjelenése legyen. Van, aki egészségügyi okokból választja ezt a fajta erősítést, és van, aki ebben a sportágban találja meg azt a kihívást és örömöt, amire vágyik.

Amatőrtől a profiig

Konditerembe lépve két dologgal biztosan szembesülünk. Az egyik a mozogni vágyók kortól, nemtől és edzettségtől független jelenléte és a számtalan edzőtermi felszerelés. Ahány ember, annyiféle eszköz, ezért ne is csodálkozzunk azon, milyen sokrétű már az edzőtermi gépek kínálata is. A lényeg, hogy mindenki megtalálja azt a gépet, amin edzve elérheti azt a célt, amit kitűzött maga elé. Legyen ez néhány mínusz kiló, néhány plusz kiló izom vagy általános közérzetjavítás. Mindegy, hogy miért kezdtük a kondizást, legyünk kitartóak és rendszeresek! Ahogy a kezdők és amatőrök számos felszerelés közül választhatnak, úgy kifejezetten a profi testépítők és más élsportolók számára is terveznek professzionális erőgépeket.

Szakértelem az erősítésben

Az erőnléti és erősítő edzések nélkülözhetetlen elemei a testépítő gépek. A piacvezető Hammer Strength súlytárcsás berendezései között, a haspréstől kezdve, a lábtolón át, a nyakgépig minden izomcsoport fejlesztésére találunk gépet. A gyártó már harminc éve fejleszti azokat az edzőgépeket, amelyek nagyban hozzájárulnak a sportolók magas szintű edzéséhez. Olyan berendezéseket alkotnak, amelyek hosszú kutatómunka és konzultáció után készülnek el. Orvosok, sportolók és edzők közös tudása jelenik meg az emberi mozgást tükröző gépekben.

Igazi kuriózum, hogy ezek a gépek a független mozgást is képesek imitálni: egyazon gép használatával külön terhelhetők és mozgathatók a végtagok. A karok és lábak egyszerre, felváltva, de akár váltakozva is erősíthetők, különböző terhelésnek kitéve. A professzionális edzés során a test teljes átmozgatására, erősítésére is lehetőségünk van, és mindezt kontrollált, biztonságos környezetben tehetjük. 

A test szolgálatában

A hivatásos sportolók edzése komoly és összetett feladat. Az étkezés, a pihenés, a mentális erőnlét, a tehetség és az edző személye legalább annyira fontos, mint maga a tréning. De a sikeres edzéshez elengedhetetlen, hogy olyan eszközökkel dolgozzunk, amelyek maximálisan az emberi testet szolgálják, szakértő technikával és könnyű kezelhetőséggel. A Hammer Strength innovatív fejlesztéseinek köszönhetően a széttartó és összetartó mozgáspályák minden előnyét sikerrel alkalmazta gépei megalkotásakor.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló