Ha elég volt a hidegből, irány egy termál tó

Mindegyik másért különleges és szerethető, de egy dolog közös az alábbi három magyarországi termál tóban: szuper kikapcsolódást nyújtanak egy hosszú hétvégére, de akár egyetlen napra is. 

Szöveg: Balogh Mia

Megszöknél a pároddal egy kis wellnessre, vagy a gyerekeket vinnétek el kikapcsolódni egy különleges helyre? Ha szívesen csobbannátok az egyik hazai termál tóban, vagy szabadidős élményeket kerestek a vízparton, akkor irány a Hévízi-tó, a demjéni vagy a zalakarosi termál tó!

1. Hévízi-tó

Hévízi termál tó

Amikor megláttad a címet, biztosan neked is azonnal a Hévízi-tó ugrott be. És ez nem véletlen, hiszen az egyik legnépszerűbb hazai termál tó, aminek a vize számos betegségre is enyhülést ígér, és persze pihenésre, kikapcsolódásra és egy jó kis wellnessre is ideális hely.

Tudtad?
A különleges gyógytóba másodpercenként több mint 400 liter friss víz érkezik, ennek révén hetente kétszer a teljes vízmennyiség kicserélődik. A víz nyáron tényleg meleg, 33-35 fokos, de akár a 36-38 fokot is elérheti, ősszel és télen viszont 24-26 fokosra hűl, de még a leghidegebb napokon sem csökken 22-23 fok alá a Hévízi-tó hőmérséklete.

További infók, nyitva tartás, árak: heviz.hu/hu/page/tofurdo-szolgaltatasai

2. Demjéni Termáltó

Demjén termál tó

Ha egri kirándulást terveztek a pároddal vagy a gyerekekkel, ne hagyjátok ki a várostól 14 kilométerre található Demjént, ahol 2016 -ban nyitotta meg kapuit az új fürdő. Így Demjén igazi kis termálfürdős centrummá változott, hiszen klasszikus termálfürdő, barlangfürdő, különleges piramisfürdő is működik a termálvizű tavon kívül a településen.

A hangulat tengerpartot idéző – ha a mediterrán vidékek szerelmese vagy, szerintünk tetszeni fog! A víz hőmérséklete 28-30 C-fok, de a tó közepén lévő fürdőházban a gyógyvíz 34-36 fokos.

További infók, nyitva tartás, árak: demjentermalto.hu

3. Zalakarosi Termáltó

zalakaros _termalto

Ha inkább az aktív kikapcsolódásra és ehhez kapcsolódó élménykeresésre fókuszáltok, akkor a zalakarosi termáltó is remek választás lehet. Ez fürdésre nem alkalmas, (ugyanis ez egy mesterségesen kialakított tó, melynek forrása a szomszédos Zalakarosi Fürdő feleslegessé vált termálvize), viszont szuper szabadidős lehetőségeket jelent. Mert hogy körülötte tanösvény, fitneszpark, játszótér és egy 21 méter magas csúszda is található!

További infók, nyitva tartás, árak: termalto.zalakaros.hu/index.php

Ha tetszett a cikk oszd meg!