Mennyi pénz kell ahhoz, hogy belevághassunk a tőzsdei kereskedésbe? Mennyire van magasan az úgynevezett belépési küszöb? Milyen tényezőkre érdemes fokozott figyelmet fordítani kezdőként?

Ezeket a kérdéseket fogjuk egytől egyig megválaszolni a bejegyzés keretei között. Igyekszünk ezen keresztül hathatós segítséget nyújtani a sikeres és hosszú távon is eredményes tőzsdei kereskedéshez. Mindezek mellett persze fel is fedjük az ehhez vezető út részleteit és fontos tényezőit.

Milyen magasan van a belépési küszöb a tőzsdei kereskedéshez?

A belépési küszöb gyakorlatilag olyannyira alacsony, hogy szinte nem is létezik. Merthogy elegendő egy értékpapírszámlát nyitni szinte bármelyik kereskedelmi banknál vagy brókercégnél, és már indulhatunk is.

Ennek köszönhetően tehát a tőzsdei kereskedés gyakorlatilag bárki előtt nyitva álló lehetőségként értelmezhető. Vagyis anyagi értelemben véve nincsenek úgymond korlátai annak, hogy valaki ténylegesen bele tudjon kezdeni ebbe a tevékenységbe.

Természetesen azért akadnak olyan tényezők, amelyekkel nem árt előzetesen kalkulálni és tisztában lenni velük.

Ezért lehet kiemelten hasznos egy korrekt és megbízható brókercéggel megállapodást kötni

A kezdő tőzsdei kereskedők egy jelentős része azzal a lépéssel kezdi, hogy megállapodást köt egy brókercéggel. Viszont egyáltalán nem mindegy az, hogy melyik szolgáltatóval sikerül megkötni azt a szerződést.

Nem árt ugyanis előzetesen utánanézni annak, hogy a szóban forgó brókercégnél kell-e számolni számlavezetési díjjal. Mivel számos megbízható és komoly hozzáadott értéket nyújtó brókercégnél nincs számlavezetési díj, ennek megfelelően nem feltétlenül szükséges bevállalnunk ezt a plusz tételt.

Mindezen felül fontos lehet még az is, hogy a szóba jöhető brókercégek pontosan milyen nagyságú jutalékszinten dolgoznak. Elvégre miért fizetnénk ki a megkeresett profitunk indokolatlanul magas hányadát jutalékként, hogyha egyébként erre nem feltétlenül van szükség?

Praktikus tippek, hogy hosszú távon is eredményesen kereskedhessünk a tőzsdén

A sikeres tőzsdei kereskedéshez értelemszerűen többféle út is vezethet. A kulcs pedig a költségek és díjak minimalizálásában, no és persze a tudatosan meghozott döntésekben rejlik. Ennek a két tényezőnek a kombinációja vezethet el tehát a minél magasabb szintű profithoz.

Ennek kapcsán pedig hosszabb távon mindenképp érdemes a második tényezőre összpontosítani. Ahhoz pedig, hogy a lehető legkedvezőbb döntéseket tudjuk folyamatos jelleggel meghozni, mindenképp tudásra lesz szükség.

A kérdés már csak az, hogy ezt a tudást megszerezzük mi magunk, vagy pedig megvásároljuk azt. Utóbbi esetben egy megbízható, hozzáértő és kedvező díjakért cserébe dolgozó brókercéggel javasolt megállapodni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló