A legtöbb szolgáltató GPS-alapú járműkövető rendszerrel összekapcsolt szoftvert kínál, így nem csak azt tudhatja meg, hogy járművei pontosan hol tartózkodnak, hanem a segítségével olyan kimutatások készíthetők, amelyek a későbbi hatékonyabb használatot segítik elő. Az alábbiakban választ adunk az adatok kinyerésével kapcsolatos legfontosabb kérdésekre.

Kilométer kimutatások

A GPS-es nyomonkövetésnek köszönhetően információt kaphat arra vonatkozóan, hogy céges járművével egy adott napon hány kilométert tettek meg. Az ezekből képzett kimutatásoknak köszönhetően az egyes dolgozók jármű-használati szokásai is összehasonlíthatóvá válnak.

Útvonal kimutatások

Az összetettebb információkat tartalmazó útvonal kimutatások különösen futár- vagy szállítmányozási cégeknek lehetnek praktikusak. Ezek ugyanis – a kilométer kimutatáson túl – tartalmazzák a járműve által érintett aznapi címeket, illetve a megállások és parkolások hosszát és az ezek között megtett távolságot is. A kinyert adatoknak köszönhetően ideálisabb útvonalak alakíthatók ki, és a munkaszervezés is hatékonyabbá válik, amellyel nagymértékben csökkenthetőek a költségek.

Fogyasztással és gumi használattal kapcsolatos információk

Egyes flottakezelő szoftverek – a GPS járműkövetésnek köszönhetően – lehetőséget biztosítanak mind a járművekhez, mind a sofőrökhöz kapcsolódó fogyasztási adatok kinyerésére. Ezen információk birtokában egyszerűen kiszűrhetővé válik a munkavállalók esetleges pazarló vezetési stílusa, de a megnövekedett fogyasztás az autó meghibásodását is előre jelezheti.

A kimutatásoknak köszönhetően a gumik teljes élettörténete és futásteljesítménye is lekövethető lesz, ehhez mindössze az abroncsok fel- és leszerelésekor a kilométeróra állás, valamint a dátum rögzítése szükséges.

Lementhetők a riportok?

A SeaFleet flottakezelő szoftver kimutatásai – az optimális használat érdekében – nem csak a rendszeren belül jeleníthetők meg, de különböző formátumban – pl. PDF, Excel – le is menthetők. Így a továbbiakban is dolgozhat velük, szerkesztheti, de ki is nyomtathatja őket. Segítségükkel egyszerűsödik az adminisztráció és az elszámolások, de a járműhasználattal kapcsolatos visszaélések is könnyebben kiszűrhetővé válnak.

Amennyiben még nem döntötte el, hogy melyik flottakezelő szoftvert vásárolja meg cége számára, érdemes a kérdést a kimutatások sokfélesége felől megközelíteni, hiszen minden egyes releváns információkat tartalmazó riport jelentős összegeket spórolhat meg Önnek. Ha további információkat szeretne megtudni a témára vonatkozóan, mindenképpen keresse fel a a SeaFleet oldalát. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló