Tizenkilencedik alkalommal rendezik meg Óbuda-Békásmegyeren az ’Óbudai Nyár’ elnevezésű programsorozatot, amely augusztus utolsó napjáig biztosítja a változatos szórakozási lehetőségeket a helyiek, valamint a Budapestre és az Óbudára látogatók számára. A fesztivál elsődleges célja a közösségépítés, de mint Óbuda számos kulturális eseménye, arra is hivatott, hogy bemutassa a kerület szerteágazó kulturális örökségét, valamint a közösségi tereket és a kulturális helyszíneket.

Az Óbudai Nyár kezdetét júniusban hagyományosan az Óbudai Danubia Zenekar Fő téri koncertje jelenti, de a zenekar többször is fellép: második műsorukban a filmek és tv sorozatok zenéi kapják a főszerepet, felcsendülnek a Game of Thrones és a Karib tenger kalózainak ismerős és kedvelt dallamai.

Az ingyenes koncertek sorát Jamie Winchester és Hrutka Róbert folytatja, míg a ’Like A Rolling Stone’ nevű formáció is képviselteti magát, olyan neves művészekkel kiegészülve, mint Ónodi Eszter, Trokán Anna, Trokán Nóra, Simon Kornél, Törőcsik Franciska, Sztarenki Dóra. Repertoárjuk az elmúlt 50 év legnagyobb világslágereit ölelik fel, a Beat korszaktól a 90-es évekig.

Örömzenét hallhatunk Orosz Zoltán harmonikaművész és barátai előadásában, míg a ’Soul szerelmesei’ című Aretha Franklin emlékkoncerten elhangzanak majd a soul műfajának legismertebb dalai.

Like A Rolling Stone

Igazi nemzetközi sztár is képviselteti magát a programban. Két évtizednyi, a világot Sydney-től San Franciscón és Berlinen át egészen Pekingig átívelő, fergeteges koncertsorozattal a háta mögött jön a francia Paris Combo is, emellett a Fő tér színpadán köszönthetjük a berlini Quadro Nuevo akusztikus quartetet, akik zenéjükkel „Európa válaszát adják az argentin tangóra”.

A Fő tér egyik legpatinásabb helyszínén, a Zichy udvarban lép fel a nemzetközi hírnevű, de alapítóját tekintve óbudai gyökerű Recirquel-Újcirkusz Társulat. A Müpa és a társulat közös produkciójában lenyűgöző artisták, táncosok és zenészek keltik életre a korszak dekadens és fülledt erotikájú világát, felidézve a századelő párizsi lokáljainak vággyal teli és szerethető miliőjét.

Az Óbudai Nyár záró rendezvénye a Hékás Békás, a Csobánka téren egész napos programokkal várják a családokat, este a KFT koncertje zárja a nyarat.

Az Óbudai Nyár további helyszíne még a budapestiek körében népszerű Kobuci Kert, amely otthont ad a VII. Blues Fesztiválnak. Az esemény mára a műfaj talán legfontosabb fővárosi ünnepévé nőtte ki magát: az eseménynek is köszönhető, hogy a kelet-európai blues ma nemcsak egy tradicionális műfaj, hanem eleven, kortárs művészi erő is.

A helyszínek között találjuk még többek között a színvonalas kulturális és komolyzenei programokat felvonultató Óbudai Társaskört, valamint az Óbudai Platán Könyvtárat is, csakúgy, mint az Esernyős Információs, Turisztikai és Kulturális Pontot. Részt vesznek a programban Óbuda múzeumai is, ahol az állandó és időszaki kiállítások mellett koncertekkel, színházzal és egyéb kulturális rendezvényekkel színesítik az Óbudai Nyár programját.

A programok nagy része ingyenesen látogatható!

Az eseményekről és jegyárakról részletesen olvashatnak a programsorozat műsorfüzetében, illetve a WWW.OBUDAINYAR.HU oldalon.

Folyamatosan frissülő hírekért, fotógalériáért és videókért az Óbudai Nyár Facebook és Instagram oldalát ajánljuk: www.facebook.com/obudainyar.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló