Az új évben új műsorrend szerint sugározza online műsorát hétvégenként a Magyar Állami Operaház.

A pénteki MaszkaBál egyik fellépője Kissjudit Anna, aki 2020-ban kapott mesterdiplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Számos hazai és nemzetközi énekverseny díjazottjaként 2019-ben debütált nagy sikerrel az Erkel Színház Gioconda előadásában, a Vak asszony szerepében. Jelenleg a berlini Staatsoper Unter den Linden operastúdiójának tagja, a Liz Mohn Kulturális Alapítvány és az Oper in Berlin ösztöndíjasa. 2021 augusztusában a Wagner Társaság ösztöndíjasként részt vehet a Bayreuthi Ünnepi Játékokon.

Kissjudit_Anna Kiss_András

Kiss András számos előkelő helyezés mellett többször sikeresen szerepelt az Országos és Nemzetközi Simándy József Énekversenyen, és döntőse volt a veronai Bohémélet-versenynek is. A Magyar Állami Operaházban 2014 őszén debütált Dohnányi Ernő A tenor című vígoperájában, azóta pedig rendszeres fellépője a dalszínháznak elsősorban Mozart, Puccini és Verdi operáiban. Munkásságát 2018-ban Magyar Bronz Érdemkereszttel jutalmazták. Az est művészeti vezetői Magyar Orsolya és Kovács Katalin, műsorvezetője Gyüdi Melitta, zongorán közreműködik: Hidegkuti Pálma.

Opera Otthonra

Az Opera Otthonra új fizetős szolgáltatásában a jegy.hu-n elsőként Purcell A tündérkirálynő című művének 2016-os operaházi felvétele látható 2021. január 9-én, szombaton 19:00 órától.

Tündérkirálynő

Purcell Tündérkirálynője eredetileg „semi-opera”, azaz Shakespeare Szentivánéji álmának előadásához készült zeneszámok sora, melyek csupán a prózai művel együtt nyernek igazi értelmet. Almási-Tóth András rendező a zeneszámokat a próza elhagyásával illesztette egyedi történetbe, amelyben egy, a noir műfaját idéző nagyvárosi történet bontakozik ki magányos szereplőkkel, bűnnel, gyilkossággal és szerelemmel. A város „erdejében” játszódó produkció látványvilágának megteremtésében Sebastian Hannak díszlettervező, Lisztopád Krisztina jelmeztervező, valamint Widder Kristóf mozgástervező volt a rendező segítségére.

Az előadás főbb szerepeit Baráth Emőke (Tündérkirálynő), Fried Péter (Költő), Gianluca Margheri (Idegen), valamint Ducza Nóra, Szemere Zita, Daragó Zoltán, Rab Gyula és Szappanos Tibor alakítják. Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara (karigazgató: Strausz Kálmán), Fekete-Kovács Kornél és a Fekete-Kovács Kvintett, vezényel Benjamin Bayl.

2021. január 10-én, vasárnap 20:00 órától ismét két kiváló énekes fellépésével folytatódik az Opera ingyenes MaszkaBál közvetítéssorozata az intézmény Facebook-oldalán és az Orgión.

A mezőtúri születésű Mester Viktória a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elvégzése után négy évadon keresztül volt a Miskolci Nemzeti Színház állandó vendége, ahol énekelte többek között a Carmen címszerepét és Miklóst a Hoffmann meséiből. A Magyar Állami Operaházban 2006 októberében debütált a Rigoletto Maddalénájaként, s azóta is állandó fellépője a dalszínháznak, ahol Mozart operáitól kezdve kortárs művekig terjed repertoárja. 2014-ben Magyar Ezüst Érdemkereszttel ismerték el munkásságát.

Mester Viktoria, Nagy Zoltan

A kolozsvári bariton, Nagy Zoltán szülővárosában A sevillai borbély Basiliójaként lépett először színpadra. 2008 és 2010 között a dalszínház történetének legfiatalabbjaként lett a Bécsi Állami Operaház tagja. Visszajáró vendége többek között a hamburgi, lipcsei, nizzai, athéni és palermói színházakban, repertoárján elsősorban olasz és francia operák mellett Mozart- és Wagner-szerepek is megtalálhatók. Az Erkel Színházban 2013-ban mutatkozott be a Háry János címszerepében, azóta is rendszeres résztvevője az Opera produkcióinak. Az est művészeti vezetői: Tóth Erika és Mányik Albert, műsorvezető: Ókovács Szilveszter,zongorán közreműködik: Kálvin Balázs.

2021 januárjától az Opera énekkari és zenekari művészei hétfő esténként 20:00 órától mutatják meg tehetségüket a Tercett-Trió Facebookon és az Origón látható ingyenes közvetítéssorozatban. Az új év első műsorában, 2021. január 11-én a Kórus francia esttel jelentkezik, a Zenekar barokk és klasszicista szerzők mellett egy, az előző század fordulóján élt magyar zeneszerző műveivel lepi meg a közönséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló