A Follow The Flow ugrásszerűen robbant be a köztudatba pár éve, és tudatos munkával építkezve sikerült az egyik legsikeresebb hazai könnyűzenei produkcióvá fejlődniük. A közelgő nagylemezről, a VéNégy fesztes fellépésről és persze a Budapest Parkos buliról beszélgetett Szénégető Richárd Fura Csével.

– A Follow The Flow túlzás nélkül nevezhető a hazai könnyűzenei élet egyik szenzációjának manapság. Gondoltátok volna, mikor a formációt életre hívtátok, hogy ilyen gyorsan ekkora áttörés lesz?

Nem igazán lehet az ilyesmire előre számítani. Nyilván nagyon sok munkát és energiát fektettünk bele és reméltük, hogy ennek meglesz a gyümölcse. Nagyon örülünk, hogy a közönség és a szakma is ennyire vevő arra, amit csinálunk.

– Milyen koncepció mentén alakult a csapat, kié volt az alapötlet?

BLR-rel alapítottuk a zenekart, ezer éve dolgoztunk már együtt, és eszembe jutott, milyen jó lenne élőzenekarral is dolgozni. Mindkettőnknek volt már ebben tapasztalata, úgyhogy hamar működőképessé vált a koncepció.

– A megváltozott zeneipari viszonyok miatt nem jelent meg még Follow The Flow nagylemez? Tudatosan nem készítettetek eddig lemezt, vagy ez a „csak dalok” koncepció jobb szerintetek?

– Ahogy jöttek az ötleteink, ki akartuk őket adni, és persze tudatosan indítottunk dalokkal.

– Most azonban már a küszöbön van a lemez! Megjelenik majd fizikai formában is? Szerintetek fontos ez még?

– Igen, megjelentetjük CD-n is. Tudjuk, hogy nem ez jelenleg az elsődleges formátum, hiszen mindenki streameli már a zenét, de nekünk nagyon fontos, hogy legyen egy kézzel fogható tárgy is, ami az eddigi munkánk fizikai lenyomata, és akármikor a kezünkbe vehetjük, kezébe veheti a közönség is. Szerettünk volna mi is visszaadni valamit a rajongóknak.

– Március végén dupla teltházas bulit adtatok az Akváriumban, plusz a turné több állomásán kikerült a megtelt tábla, május végén pedig irány a Budapest Park. Mivel készültök erre a bulira? Elképzelhető szerintetek, hogy ide is kikerül a megtelt tábla?

– Óriási dolog lenne, ha kitehetnénk és persze, reméljük, hogy megtelik a Park is! (nevet) Mivel ez lemezbemutató koncert lesz, ezért az új dalokkal készülünk, és a korábbi, már megjelent slágereket is fogjuk játszani. A látványról nem szeretnénk egyelőre túl sok mindent elárulni, de természetesen nemcsak a füleknek, hanem a szemeknek is készülünk…

– Kiemelt fellépői vagytok a váci VéNégy fesztiválnak. Jártatok már korábban a rendezvényen, a városban? Milyen emlékeitek vannak a városról? Készültök ide valami extrával?

-Még nem volt itt koncertünk, és nekem személy szerint ez lesz az első látogatásom Vácon, rengeteg jót hallottam róla. A megújuló műsorunkkal készülünk Hozzátok is, hiszen most a lemez megjelenésével a setlist is frissül, így ezt mutatjuk majd be Nálatok is.

– A fellépéseiteken egy profi zenészekből álló banda kísér titeket. Mennyire szempont egy-egy új dal megírásánál, hogy a végeredmény könnyen hangszerelhető legyen? Ki a fő dalszerző nálatok?

– Általában Szakács Gergő feljátszik és felénekel egy vázlatosabb formában pár ötletet, hogy megmutassa nekünk. Utána BLR-rel közösen nekiülünk hárman a dalszövegnek azoknál az alapoknál, amikről úgy gondoljuk mindhárman, hogy igazi Follow The Flow dal lehet belőlük. A végleges zenénénél pedig Somogyvári Dániel barátunk szokott még segédkezni.

 – Mennyi időbe telik az élő műsor meghangszerelése, összeállítása? Együtt próbáltok a zenekarral ilyenkor?

– Ez bármennyi lehet 5 és 1 milliárd óra között (nevet). Rengeteg tényező befolyásolja, de igyekszünk azért hatékonyak lenni. Persze, együtt próbálunk, ez mindannyiunk számára alapvető.

– A nyári fesztiváldömping mellett lesz időtök kikapcsolódni? Mivel töltitek a szabadidőtöket?

– Hát ez az év biztosan nem a pihenésről fog szólni, de igyekszünk egyensúlyban tartani a munkát és a szabadidőt. Geri szeret futni és túrázni, minél többet a természetben lenni, BLR nemrég fogadott örökbe egy kutyust, akivel most rengeteget foglalkozik, nekem pedig nemrég született meg a kislányom, így minden szabad percem a családunké.

– Melyik nyári fellépéseteket várjátok leginkább?

– A VéNégy fesztiválra nagyon kíváncsiak vagyunk! 😉

Az interjút készítette: Szénégető Richárd – Ric$

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló