Az Emberöltő Zenekar frontembere Száraz Zoltán mesélt a zenekar történetéről.

A Zenekar 2013. október 23-án alakult. Az első másfél év a próbaterem négy fala között, tagkereséssel és összerázódással telt. Az alapító tagok közül Levi és Zoli maradt, és Anett, valamint Csevi érkezésével kialakult a zenekar magja.

2015-ben kaptunk egy felkérést településünk (Szokolya) önkormányzatától, hogy a március 15-i ünnepségre zenésítsünk meg egy 1848-as verset.

Petőfi Sándor: Föltámadott a tenger című versére esett a választás. A dal elkészült, amit két helyi kórussal közösen adtunk elő. Ez az első fellépésünk eléggé meghatározta a későbbi zenei irányvonalat. A vers megzenésítések megtetszettek, és Petőfi Sándor után, József Attila, Juhász Gyula, Ady Endre verseihez is készítettünk rockos zenei alapot.  

Anett korábban népdal-énekelni tanult, így egyre több népzenei elem és hangszer került a dalainkba. Az évek során jó néhány saját szövegű szerzemény is napvilágot látott. Ezek többségét Anett és én írjuk, de az elmúlt időszakban egy kedves ismerősünk Szabó Gergő is több dalszöveget írt a zenekarnak.  

2016-ban jelent meg az első kiadványunk, Tündérország címmel. A címadó dalhoz videoklipet is készítettünk. Ezt követte 2017-ben egy három dalból álló mini hanganyag, ami A Nap Örökké Süt Neked címet kapta. 2019-ben pedig megjelent a Kard és kereszt című, hat dalt tartalmazó kislemez, ami már CD formában is kiadásra került.

A zenekar hivatalos videó csatornáján az eddig megjelent dalaink és videoklipjeink megtekinthetőek. Évről évre egyre több fellépésünk van, több helyre rendszeresen visszahívnak bennünket. Olyan neves előadók előzenekarjaként is színpadra álltunk, mint Révész Sándor, vagy a Karthago Zenekar. 

Idén pedig, április 4-én egy sikeres közönségszavazás eredményeképpen a békéscsabai VIII. Tavaszköszöntő Rock Esten léphetünk fel az Alcohol, a Palmetta és az Akela zenekarok előtt.

A csapat jelenleg négy taggal működik a következő felállásban:  

Pauliscsák Anett – ének, furulya

Csorba Levente “Csevi” – gitár, vokál

Lénárt Levente – dob

Száraz Zoltán – basszusgitár

A zenekar elérhetőségei:

www.emberolto.com

www.facebook.com/emberolto/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló