A június 18-20. között második alkalommal megrendezésre kerülő IpolyFeszt célja a Börzsöny és vidéke, az Ipoly-völgye természeti kincseinek, a 12 település – Szob, Ipolydamásd, Kemence, Márianosztra, Vámosmikola, Perőcsény, Kóspallag, Letkés Nagybörzsöny Helemba, Zalaba, Ipolyvisk,  –  kulturális értékeinek, az épített örökség, az itt élő mesteremberek alkotásainak bemutatása valamint, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsa e csodálatos régió fel nem fedezett gazdagságára, a táj szépségére, az Ipoly két oldalán élők összetartozására.

A II. IpolyFeszt száznál is több ingyenes programmal várja a rendezvényre érkezőket.

Ismerős Arcok, Bon-Bon, Follow The Flow, Nagy Feró és a Beatrice, Deák Bill Gyula, Balkán Fanatik, Spigiboy, Zártosztály, Groovehouse, New Lever Empire, Ganxta Zolee és a Kartell, családi és gyermekprogramok, vízi és természetjáró túrák is szerepelnek a programkínálatban.

Komolyzenei előadások és templomi koncertek is színesítik a műsort, mint például Bogányi Gergely, a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar Sándor Bence vezényletével,  Boros Misi, Baranyai tanár úr, Polgár Éva, Scheuring Kata, Papp Tímea.

A Déryné Program keretein belül színházi előadásokat is láthatnak az érdeklődők. A programokat gasztronómiai és kézműves termékek változatos és bőséges kínálata teszi teljessé.

A rendezvény egy összművészeti fesztivál műfaji sokszínűséggel, ahol minden korosztály tartalmas kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget talál. A szervezők külön figyelmet fordítottak arra, hogy minden településen naponta egyházi komolyzenei koncert is legyen, így ötvöződjön a szakrális kultúra a világi kultúrával.

A rendezvény fővédnöke Rétvári Bence országgyűlési képviselő.

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják, a rendezvény az aktuális járványvédelmi intézkedések szerint lesz látogatható.

Bővebb információ: www.ipolyfeszt.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló