A zenei és színházi produkciók, rendezvények és a különböző sportesemények egyre jobban hiányoznak életünkben. Ugyanakkor a világjárvány innovációs katalizátora, az élő közvetítések fellendülése lehetőséget biztosít az online szórakozásra, így nem kell teljes mértékben nélkülöznünk és akár a kanapéról is élvezhetjük az online élő közvetítéseket.

Összegyűjtöttem néhány változatos online rendezvényt, amely lehetőséget nyújt a szórakozásra mindennapjainkban.

A Fővárosi Nagycirkusz új műsora: a Dinasztiák

A Fővárosi Nagycirkusz új épületének 50. évfordulójának alkalmából kerül bemutatásra a Dinasztiák című produkció. Az új műsorszám a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg és február 13-tól háromhetente kerül megrendezésre, amely most utolsó állomásához érkezik áprilisban. A műsor keretein belül több mint 70 kiváló hazai artista díjnyertes produkcióit tekinthetjük meg. A műsorban szinte az összes cirkuszművészeti zsáner látható, továbbá a Silver Power antik héroszokat idéző káprázatos emelőszáma is.

A műsort élőben közvetítik, csak online tekinthető meg a következő napokon:

2021. április 16. 18:00
2021. április 17. 15:00
2021. április 18. 15:00

Opera otthonra

Broadcast minőségben érkezik a klasszikus nagyoperett a Csárdáskirálynő, ezúttal Fischl Mónika, Vadász Zsolt, Szendy Szilvi és Laki Péter főszereplésével. Kálmán Imre remekműve a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila rendezésében tele van vidámsággal, könnyedséggel és komikummal.

📷operett.hu

Ezen kívül 2021. április 16-án 19:00 órai kezdettel egyetlen alkalommal látható lesz az Anne Frank naplója. A többféle feldolgozást is megélt alapművet most Grigori Frid egyszemélyes opera változatában ismerhetik meg a nézők.

2021. április 30. 19:00 órakor pedig hosszú évtizedek után újra láthatjuk a La Mancha lovagja előadást. A magyar ősbemutatót a Budapesti Operettszínházban, 1971-ben láthattuk, Darvas Ivánnal a címszerepben. 

Színház az egész világ

Gogol páratlan komédiáját, a Revizort tekinthetjük meg otthonunk kényelméből április 17-én a Vígszínház jóvoltából. A fergeteges humorú darab 2017-es felvétele lesz látható, melyben többek között Hegedűs D. Géza, Lengyel Tamás, Járó Zsuzsa és Hevér Gábor játékát élvezhetjük. Április 24-én pedig a Pesti Színház nagysikerű darabját, a Mikvét közvetíti az online Vígstreamház. Az előadás 2013-as felvételén nyolc nagyszerű színésznő látható, többek között Eszenyi Enikő, Hegyi Barbara és Pap Vera is.

Sportprogramok

Sportolj egy tisztább bolygóért!

Április 22-én, a Föld Napján kerül megrendezésre a Föld Napja Futam. A próbatétel lényege, hogy megválaszthatod hogyan szeretnél részt venni, futva, kerékpárral vagy túrázva. Természetesen egyénileg teljesítendő, majd egy online platformra feltölthető az eredmény. Részvételeddel egy környezet-, illetve természetvédelemmel foglalkozó szervezetet támogathatsz.

📷freepik.com
Viríts egy maratont!

A Nobeach Nopara Maratont (42,2 km) szintén bringával, futással vagy túrával teljesíthető, kizárólag virtuálisan, bárhol március 1-től április 30-ig.

E-sport

Ha pedig úgy érzed, hogy most inkább csak fizikai aktivitás nélkül versenyeznél, akkor vesd bele magad az e-sport rejtelmes világába, ahol nem csak megmérkőzhetsz ellenfeleiddel, hanem izgalmas sportmérkőzéseket is láthatsz. Az e-sport évről évre dinamikusan fejlődik Magyarországon, az összes népszerű e-sportra lehet már fogadni is az olyan oldalakon, mint az Unibet. Továbbá május 7-én kezdődik a Magyar E-sport Fesztivál LAN fináléja. A három napon keresztül elérhető szórakoztató online műsor és e-sport bajnokság keretein belül zenészek és sportolók jelentkeznek a Puskás Arénából. Kövesd a Magyar E-sport Fesztivál oldalát, gyűjtsd a Masters Pontokat és vidd haza a hatalmas nyereményeket!

A zene a lélek gyógyszere

CovAid 2021

Megrendezésre kerül a “Live CovAid 2021” segélykoncert az egészségügyi dolgozókért. Zenészek, táncosok és segítő szándékú civilek fogtak össze, hogy létrejöhessen az öt órásra tervezett koncert.

Időpontja: 2021. április 24., szombat 18:00

Bartók Tavasz

Április 2-től világsztárokkal, ősbemutatókkal online platformokon várja a közönséget az első Bartók Tavasz nemzetközi művészeti hetek.

📷bartoktavasz.hu

A komolyzenétől kezdve a világzenén, jazzen, táncművészeten és képzőművészeten át a könnyűzenéig, a hazai és nemzetközi művészeti élet legjobbjainak alkotásait láthatjuk és hallhatjuk.

Jó szórakozást kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló