Jártál már Kumániában? Ha nem, itt az ideje ellátogatnod Kisújszállásra!

A Kumánia kifejezés magyarul Kunországot jelent. Ezt a nevet viseli a Nagykunság kulturális fővárosában egy kisebb turisztikai komplexum, amely gyógy- és strandfürdőt, szállodát, gyógyászatot, valamint faházakat és kempinget foglal magába. De ide érkezve nem csupán a gyógyvíz kellemes és jótékony hatásait érdemes kihasználni.

Kisújszállás, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében található település, melyhez többek között Csukás István neve is fűződik. Az ő tiszteletére a városban sétálva találkozhatunk Pom-Pommal, Bagamérivel (aki a fagylaltját valóban maga méri), valamint Süsüvel és barátaival is. Ez utóbbi nagy számban vonzza a környék, de még a távolabbi vidékek családjait is, hiszen egy játszótérről van szó, amely elrepíti a gyerekeket SÜSÜ meséjének világába.

A nem kisgyermekkel érkezők sem maradnak program nélkül

A település impozáns épületei központi szerepet töltenek be. Kastélyként is kiválóan helytállhatna a Városháza, mely csodás megjelenése ellenére eredetileg is e célra építtetett az 1800-as évek végén. Vele szemben egy ugyancsak magával ragadó épületegyüttest találhatunk, a Vigadó Kulturális Központot, melyben a környék egyetlen 3D mozija mellett cukrászda, bowlingpálya, játszóház és kiállítóterek is helyet kapnak. Maga az épület színháznak épült az 1910-es évek elején, és bár funkciója kissé átalakult, illetve kibővült, arculata újra ámulatba ejti a látogatóit.

Ha több napra érkeznétek

Több napos kikapcsolódáshoz a három csillagos Hotel Kumánia nyújt tökéletes helyszínt, mely félpanziós ellátással várja vendégeit teljes összeköttetésben a gyógy- és strandfürdővel, ahol a wellness pihenést az egész évben nyitva tartó kül- és beltéren is található gyógyvizes medencék, babamedence, jakuzzi és szaunavilág is segítik. Nyáron szezonálisan működő kültéri úszó- és gyermekmedencével bővül a medencék száma.

A hotel mellett hangulatos összkomfortos, téliesített faházak és kellemes természetközeli életérzés várja a kempingezés szerelmeseit, ugyancsak a Kumánia „falain” belül. Minden vendég számára (legyen szállóvendég vagy csupán fürdőző) elérhetőek a lazító és pihentető wellness masszázsok, melyek különböző típusai segítenek megszabadulni a mindennapi stressztől.

Érdemes hát több napra ellátogatni a nagykunsági településre, ahol a pihentető és gyógyító fürdőzés mellett egy kellemes séta, ízletes kávé, finom ételek, sütemények, akár játszóterezés vagy bowlingozás és egy jó mozizás is segít a kikapcsolódásban.

Ha tetszett a cikk oszd meg!