Szeptember 11-12-én, egy különleges rendezvénnyel: mini művészeti fesztivállal várja látogatóit a Műcsarnok. A Játék a szabadban rendezvényre megvásárolt belépőjeggyel ugyanis megtekinthető a Műcsarnok falai között a Szabadjáték, II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon és a Szabadjáték – Szobák című kiállítás, ahol egy nagy merítésű kurátori válogatásnak köszönhetően 11 teremben 249 képzőművész, több mint 300 alkotását láthatja az érdeklődő.

Ezek a művek sok más érdekesség mellett betekintést engednek az itt kiállító képzőművészek életműveibe – alkotásaikon keresztül. Odakinn, a szabadban pedig, a Műcsarnok mellett felépített színpadon olyan zenei előadások lesznek láthatóak/hallhatóak, amelyekben képzőművészek zenélnek, és olyan zenészek muzsikálnak, akik valamely képzőművészeti ágban is alkotnak. 

Játék a szabadban koncertek apropója és célja is egyben, hogy a kortárs képzőművészek sokoldalúságáról, meglehetősen gazdag gondolkodásmódjáról is képet alkothasson a néző valamint a művészek alkotói egyéniségét és a jelenkori képzőművészet világát egyszerre tárjuk a tisztelt érdeklődők, a közönség elé. Az élmény mindenképpen garantált és a jelenlegi felállásban egyedi és megismételhetetlen is.

A maga nemében tehát valóban különleges eseményről van szó, hiszen a kiállított alkotások ebben a válogatásban és ebben az összetételben többé nem lesznek láthatóak majd, nem szerepelnek együtt a jövőben, ahogy az itt felhangzó több improvizatív típusú zenei előadás sem lesz majd látható és hallható, csak itt és csak most.

Szeptember 11., péntek:

15:00 – 16:00 – Verebes György és az Orbis Zenei Műhely

17:00 – 18:00 – Ef Zámbó Happy Dead Band

19:00 – 20:00 – Takáts Tamás Blues Band

szeptember 12., szombat:

15:00 – 16:00 – Vastangó – Ulrich Gáborral

17:00 – 18:00 – Budapest Noise – Szurcsik Józseffel

19:00 – 20:00 – Balkán Fanatik – Yorgossal

A programok karszalaggal látogathatók. Különböző jegykonstrukciók, kedvezményes elővétel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló