Karácsonyi kirándulás – bejglivel a Duna parton

Ropog a tűz a kandallóban, kezedben illatos forralt bor. A kockás pléd alatt bekuckózva kedvenc karácsonyi filmedet nézed és még egy utolsó zserbót a szádhoz emelsz. Idilli ünnepi hangulat. De ha megunnád a lustálkodást és aktív pihenésre vágysz, akkor pattanj ki a takaró alól és öltözz fel jó melegen. Mielőtt kilépnél az ajtón még kapj fel egy bejglit is az útra!

3+1 karácsonyi kirándulás Tipp a Dunakanyarban

Az ÖvBolt.hu összegyűjtött néhány Duna parti téli programot, ahol lemozoghatod a karácsonyi menüt és adrenalinbomba élményekkel gazdagodhatsz. Nem kell sok cuccot magaddal vinni a kiruccanásra, a férfi övtáskák minden évszakban jó szolgálatot tesznek, és még a bejglid is pont elfér benne. 

1. Visegrádi bobozás

Visegrádi Alpesi bobpályán 11:00 és 16:00 között hétvégén és ünnepnapokon is várják a kikapcsolódni vágyókat. A kanyargós pálya 700 méteres lesikló részén 5-6 percen keresztül élvezheted az adrenalinfröccsöt és szívhatod magadba a friss levegőt. Szerintünk pár körre tuti befizetsz, mert egy kör nem kör! A végén, ha megéheztél csak kapd elő a bejglidet az övtatyódból és rendelj mellé egy lélekmelegítő forró teát a büfébe.

2. Családi szánkózás

A legvidámabb téli program a szánkózás, ezért, ha a családdal vágsz neki a karácsonyi kirándulásnak ne felejtsd otthon a szánkót, az overált és kesztyűket. A Dunakanyar havas domboldalain szánkóval lesiklani neked is legalább akkora élmény lesz, mint a gyerekeknek. A legkisebbek örömére pedig a hóemberépítés sem maradhat el. Hógolyó csatába keveredtél? Ne aggódj, vízlepergető övtáskádban a karácsonyra kapott új telefonod is megússza – szárazon!

3. Hangulatos kisvonatozás

A Dunakanyar minden évszakban bővelkedik látnivalókban, de a meseszerűen szép havas téli táj kihagyhatatlan. A téli kisvonattal a Börzsönyig utazhatsz. Meleged ugyan nem lesz, ezért a réteges és vízhatlan öltözet kötelező, de a szűz hó látványa kárpótolni fog. Az úton azért legyen kéznél forró ital is a deréktáskád kulacstartójában. 

+1. Fagyos élmények a Dunakanyarban

Hóban túrázni egészen különleges élmény. A nagy séták közben az elme és a lélek is megtisztul – mi valahogy így képzeljük az aktív meditációt. Egy barangolós karácsonyi kirándulás Visegrádon a Mogyoró-hegyen, Vácon vagy a szentendrei Duna-korzón garantáltan energiával tölt fel. Gondolj arra is, hogy ne rontsa el az idilli állapotot semmi – még az agyonpakolt zsebeid sem. A személyes holmid pont befér egy kényelmes övtáskába, amiben még egy-két sétasörnek is helyet szoríthatsz. Visszaérve pedig ne hagyd ki a hangulatos adventi vásárt és egy pohár forralt bort sem.

A karácsony szólhat másról is – töltsük meg szabadtéri élményekkel is az ünnepet.  Szellőztessük ki a fejünket aktív programokon, ami után garantáltan jól esik az ünnepi lakoma. Meghoztuk a kedved a téli kikapcsolódáshoz? Te melyik karácsonyi kirándulást választanád?