Stuart Mária rövid élete viharos és mozgalmas krónika: 16 éves férjhez kell mennie és franci királyné lesz, ám 18 évesen már meg is özvegyül, és mereven ellenáll annak az elvárásnak, hogy ismét férjhez menjen. Inkább visszatér szülőföldjére, hogy visszafoglalja saját és jogos trónját Skóciában – ám az Angliával egyetemben I. Erzsébet hatalma alá tartozik.
A két fiatal királynő kénytelen farkasszemet néz egymással egy olyan világban, amit férfiak uralnak és dominálnak, és akik azt hiszik, hogy a két nőt is majd a saját akaratuknak megfelelően tudják irányítani. Ám ők nem kérnek ebből, és egymás méltó riválisaivá válnak hatalomban és szerelemben egyaránt.
Csak rajtuk múlik, hogyan játsszák le a hatalmi játszmát, amelynek igazi tétje a függetlenség. Mária nem akar bábfigura lenni ebben a játszmában, ám ez a döntése veszélyezteti Erzsébet hatalmát, aki viszont nem akar behódolni – miközben árulások, lázadások és összeesküvések alakítják a történelem menetét.

Stuart Mária és Erzsébet a brit történelem meghatározó alakjainak rivalizálásába nyerhetünk bepillantást. 

SZEREPLŐK: Margot Robbie, Saoirse Ronan, Guy Pearce, David Tennant, Gemma Chan, Martin Compston, Maria-Victoria Dragus, Joe Alwyn

Műfaj: Dráma | Történelmi | Életrajzi

Premier: 2019.01.31.

RENDEZŐ: Josie Rourke

FORGATÓKÖNYVÍRÓ: Beau Willimon, John Guy

ZENE: Max Richter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló