Kihagyhatatlan Adventi vásárok a Dunakanyarban

Csodálatos helyen élünk itt a Dunakanyarban, ha tehetjük minden hétvégén látogassunk el a Dunakanyar nagyobb városaiba, hogy részesei lehessünk ennek a csodának. Ádvent az év legszebb, legmeghittebb időszaka. Kicsit álljunk meg, és legyünk nyitottak a minkét körülvevő csodákra!

Karácsonyi Vásár és programok Vác barokk főterén

A Dunakanyar kapujában az egyik legszebb, leghangulatosabb adventi vására idén is várja a család apraját és nagyját a Duna parti város, barokk főterén. Mindenütt karácsonyi fények, feldíszített pavilonok, a karácsonyvárás meghitt hangulata. Aki éhes, vagy szomjas, finom karácsonyi ételek és italok között válogathat. De nívós kulturális programok közül is csemegézhetünk, és persze, a gyerekekről sem felejtkeznek el a rendezők, mesével foglalkozásokkal, kidíszített kisvonattal és tárlatokkal készülnek.

Adventtel kezdődően a váci Főtér népi játszótérrel, karácsonyi díszbe öltöztetett kisvonattal, óriás karácsonyfával és természetesen forralt borral, téli finomságokkal várja a város apraja-nagyját és az idelátogató turistákat.
A főtéri szabadtéri színpadon hétvégente gyerekműsorok, zenei programok kapnak helyet. December 17-én Caramel ünnepi hangulatú műsorral készül, dalai zongorakísérettel szólalnak meg.
Az advent zárásaként, az utolsó vasárnapon a Vox Humana Énekkar és a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar koncertje lesz hallható.
December 31-én pedig hajnalig fergeteges, táncos Főtéri Szilveszter a Made Inn zenekarral.
A Főtéren a karácsonyi vásár 2023. január 8-ig, vasárnapig tart nyitva!


Részletes programok és további információ: www.visitvac.hu

Szentendre hagyományosan a Fő téren, a történelmi belvárosban és a Korzón várja a karácsonyi hangulatra vágyókat.

Szentendrén csillogó fények, karácsonyi dalok, forralt bor és kürtőskalács illata tölti meg a tereket. A Fő tér gyönyörű, hatalmas karácsonyfája hívogatja az erre járókat. A történelmi belváros minden évben Adventtől Vízkeresztig vár az adventi vásárral, szabad- és beltéri rendezvényekkel, művészeti és kulturális programokkal, kiállításokkal.
Az egyik legkedveltebb programja az adventenek a kézműves és gasztrónómiai vásár. A hangulatos macskaköves utcácskákon, kis faházakban árulják szebbnél szebb portékájukat az igényes szentendrei és környékbeli kézművesek.

Szentendre karácsonyi vásár 2022
Fotó: iranyszentendre.hu

Vasárnaponként, pedig a város lakói gyertyát gyújtanak a Fő téri kereszt körül elhelyezett hatalmas adventi koszorún. A gyertyagyújtásokat ünnepi műsor és csodás, karácsonyi fényfestés kíséri.

facebook.com/szentendreikult


Esztergom látványos karácsonyi díszítéssel kedveskedik az ünnepi időszakban

A városban a történelmi és kulturális nevezetességek mellett most az adventi forgatagba is érdemes ellátogatni. A szép dekorációk mellett finomságok, kézműves foglalkozások, koncertek, játékok is várnak, sőt lesznek koncertek, bábelőadás és betlehemes játék is.

A Széchenyi téren található Adventi vásárra az ünnepi hétvégéken érdemes ellátogatni. A vásár minden pénteken, szombaton és vasárnap tart nyitva.

Kép forrása: Zeppelin