Urban Ride néven július 17-én egész napos bringás jótékonysági és családi eseményt szervez a Westend, amelyen a látogatók rászorulóknak szánt ételadagok összeállításában segíthetnek, emellett szórakoztató és edukatív gyerek- és felnőtt programokon vehetnek részt. Az esemény a bevásárlóközpont és a Budapest Bike Maffia civil szervezet együttműködésének köszönhetően valósul meg, és célja, hogy minél több embert és családot szólítson meg és vegyen rá a közösségi jótékonykodásra, miközben a szórakozásra, sportolásra és tanulásra is jut lehetőség.

A Westend elkötelezett a minőségi és fenntartható városi élet támogatása mellett, amelybe a széleskörű társadalmi felelősségvállalás mellett az összetartó városi közösségek építése és a fenntartható közlekedés is beletartozik. Erre építve kívánt létrehozni egy saját rendezvényt, amelyhez a Budapest Bike Maffia mellett a MOL Bubi, a Tudatos Közlekedők Egyesülete és a Sport43 is csatlakozott.

A Budapest Bike Maffia 2011 óta változatos és innovatív jótékonysági programokkal segít

hajléktalan embereken, rászoruló családokon és szociális intézményeken, miközben a társadalmi érzékenyítés, a környezettudatosság és a közösségépítés is a fő célkitűzéseik közé tartozik. 2021 júliusában az egyik legsikeresebb programját „1000 ember vacsorája” címen elhozza a Westend három hektáros tetőkertjébe, ahol minden látogató hozzájárulhat a program nevében jelzett nemes cél eléréséhez: ezer ember egészséges és tápláló vacsorájának elkészítéséhez és célba juttatásához. Lehet segíteni vitaminkészítmények, gyümölcsök, édességek vásárlásával, de akár csak egy szendvics megkenésével is.

Az Urban Ride közlekedési élményprogramjairól, a fenntartható mobilitással és egészségtudatossággal kapcsolatos programjairól a MOL Bubi, a Tudatos Közlekedők Egyesülete és a Sport43 gondoskodik. A szervezők többek között ügyességi feladatokkal, kézműves workshopokkal és változatos gyerek- és felnőttprogramokkal várják a látogatókat a város tetején húzódó, három hektáros zöld területen. A programok többsége egész napos, így reggeltől estig bármikor érdemes kilátogatni a helyszínre.

Az Urban Ride részletes programja:

  • 10.00-20.00: „1000 ember vacsorája” jótékonysági szendvicskészítés a Budapest Bike Maffiával.
  • 10.00-20.00: Tudatos Közlekedők Egyesülete bringás ügyességi pálya gyerekeknek, játékos fejtörők, oktatóprogramok, részegszemüveg-akadálypálya. Közlekedési élményprogram az Autós Nagykoalíció és Tudatos Közlekedők Egyesülete közreműködésével.
  • 10.00-22.00: MOL Bubi ügyességi pálya felnőtteknek, ahol mindenki kipróbálhatja kerékpáros tudását a régi és az új MOL Bubi biciklikkel, emellett lesznek kvízjátékok és gyereksarok is.
  • 10.00-20.00: Sport43 stand –Iskolásoknak szóló ingyenes sportolási lehetőség, nem csak két keréken.
  • 12.00-20.00: Bringabelső-újrahasznosító workshop – menő kiegészítő, ékszerek készítése a Nearnia és a Tomaleti közreműködésével. Designer termékeika helyszínen megvásárolhatók.
  • 16.00-20.00: „Én és a biciklim” fotózás
  • A Westend Tetőterasz food truckjai és a Leroy Terasz egész nap várja az éhes látogatókat
  • Délutántól DJ-k garantálják a jó hangulatot.

További információk az eseményről ITTérhetők el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló