A külföldre való utalás sokszor igen magas költségekkel járhat, ezért érdemes utánanézni, hogy az egyes szolgáltatók mekkora díjat számolnak fel utaláskor. A Transferwise jó választás lehet, mutatjuk, miért! 

A Transferwise alapítói

A céget 2011-ben alapította két észt fiatalember, akik a saját maguk problémáját is próbálták megoldani a Transferwise segítségével. Mivel gyakran volt szükségük pénzváltásra és külföldi utalásra, az utalási és váltási díjak pedig túlságosan magasak voltak, úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy olyan vállalatot, amelynek küldetése a pénz költséghatékony mozgatása. 

A cégről röviden 

A cég dinamikusan fejlődik, amit az is szemléltet, hogy ma már több mint 5 millióan veszik igénybe a szolgáltatásukat, aminek lényege, hogy olcsón és biztonságosan tudunk pénzt áramoltatni. Egy érdekes adat, ami mutatja, hogy mennyire szükséges és hasznos a Transferwise szolgáltatása: 2018. decemberében Új-Zélandon is használható lett a Transferwise, amin keresztül a váltás nyolcszor olcsóbb volt, mint a helyi bankoknál. 

Regisztráció 

A regisztráció gyors és egyszerű, akár Google- vagy Facebook-fiókkal is megtörténhet. Személyi okmányra is szükség lehet, de ezt csak akkor kell feltölteni, ha 1000 font feletti utalást szeretnénk kezdeményezni. Az egyenlegeknél kiválaszthatjuk, hogy milyen devizákat fogunk a jövőben használni, és még betéti kártyát is igényelhetünk, amivel a világon bárhol tudunk vásárolni! 

Utalási díjak a Transferwise-nál 

A Transferwise-nál nincsenek rejtett költségek vagy meglepetések, mivel az utalás megkezdése előtt megmutatja, hogy mennyibe fog majd kerülni. Összehasonlítva más bankokkal, nem csak az utalás kerül kevesebbe, hanem a devizaváltás is jóval kedvezőbb, nagyobb utalási díjaknál pedig még jelentősebb összegeket nyerhetünk azzal, ha a Transferwise-on keresztül utalunk. 

Szolgáltatások cégeknek 

Jó tudni, hogy a Transferwise nemcsak magánszemélyként használható, hanem cégek is igénybe vehetik, amennyiben a céges adatokat megadják. Mindenképpen megéri azoknak a cégeknek, akik import-export forgalmat is bonyolítanak. A számlanyitás ingyenes, és az utalások költségei is igen kedvezőek, 0,33% és 3,56% között mozognak, és ami még fontos, több mint 50 különböző devizában intézhetjük pénzügyeinket. 

Amennyiben online is dolgozunk vagy tervezzük, szintén jó lehet egy Transferwise-fiók, hiszen a fizetés elképzelhető, hogy más pénznemben érkezik. Szendrei Ádám cikkében bővebben is tájékozódhatunk az online pénzkereseti lehetőségekről! 

Miért a Transferwise? 

A Transferwise használatának tehát számos előnye van: biztonságos, olcsó és gyors külföldre való utalást tesz lehetővé. Ha gyakran vásárolunk külföldi webáruházakból, utazunk külföldre és/vagy váltunk devizát, érdemes megfontolni a Transferwise használatát. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló