Lakatos Mónika, WOMEX-életműdíjas, az oláh cigányság világszerte elismert nagykövete, és a nemzetközi világzenei színtér fényes csillaga. Új lemeze a Hangszín december 4-től már kapható a boltokban, és elérhető digitális felületeken is (SpotifyDeezerBandcampAmazon MusicApple Music).

Ő az első roma származású énekes a világon, aki elnyerte a világzene legnagyobb kitüntetését, a WOMEX Artist Award-ot. A díjat idén októberben a Müpa színpadán vette át Weyer Balázs zsűritagtól és a korábbi díjazott Muzsikás együttestől. Az énekesnő valódi hírnöke a magyar és cigány zenei örökségnek, földöntúli énekhangja és lenyűgöző színpadi jelenléte mély nyomot hagy mindenkiben, aki élőben hallja énekelni. 

“A Hangszín lemezen Mónika hangja szabad madárként szárnyal a gitáros és ütőhangszeres kíséret fölött. És mégis, végig érezni lehet a mélyebb, elégikus dalok súlyát, amelyek a magyar cigányok életéről mondanak el valami megkerülhetetlenül fontosat.” 

– Simon Broughton, főszerkesztő, Songlines Magazin

A Hangszín, Lakatos Mónika új albuma a magyar cigány és oláh cigány zene ünneplése, mely visszatér a gyökerekhez, és a közösségi éneklés roma hagyományába vonja be a hallgatót. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló