Látogatás az Alföld szívébe, Balmazújvárosba!

Balmazújváros a Debrecen – Hajdúszoboszló – Hortobágy idegenforgalmi háromszögben helyezkedik el, fekvése tehát turisztikai szempontból rendkívül előnyös. A táj gazdag és egyedi növény-, illetve állatvilága, valamint kiemelkedő értékű a régió két megyéjét érintő Hortobágyi Nemzeti Park, amely hazánk első nemzeti parkja, az UNESCO Világörökségének is része.

Semsey Kastély

A Semsey Kastélyba látogatókat múzeumi részleg, 6 db kiállító terem, kutatószoba, tourinform iroda, múzeumbolt, képtár, internet kávézó, színpad és többfunkciós rendezvényterem várja.

Kamilla Gyógyfürdő

Az impozáns Semsey Kastély árnyékában, található a Kamilla Gyógy- és strandfürdő. Az egész évben nyitva tartó ökofürdő élménymedencével, jakuzzival, termál- és gyógymedencével, pezsgőágyakkal teljes körű kényeztetést és kikapcsolódást biztosít látogatói számára, míg a nyári időszakban az úszó-, gyermek- és strandmedencék garantálják a felfrissülést.

Magyarország első és egyetlen ökofürdőjeként a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdő unikalitását természetközelisége és gyógyvizének kiváló hatása adja.

A fürdő legimpozánsabb területe az egyedülálló szauna falu, mely a szauna szerelmeseinek a Mekkája. Exkluzív környezet izgalmas felöntéssekkel.

Ízelítő a szaunák kínálatából: hortobágyi bioszauna, tüzes szauna, infraszauna, gőzkabin, sókamra, de az igazi kuriózum a több száz éves finn ezüstfenyőkből épített KELO szauna.

Hotel Kamilla

A 2017 júniusában megnyíló Hotel Kamilla**** Balmazújváros szívében, a Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő szomszédságában kínálja minden igényt kielégítő, pihentető szolgáltatásait.

(A Hotel Kamilla Facebook oldala.)

NYÁRI VAKÁCIÓ A KAMILLÁBAN

hotel kamilla nyári akció

2022.06.15 – 2022.08.31. (min. 2 éjszaka, kivéve ünnepek és tematikus időszak)

  • Szállás a választott szobatípusban
  • Gazdag büféreggeli és bőséges svédasztalos vacsora
  • Az éjszakák számával megegyező napi belépőjegy biztosítása a Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdőbe valamint a szaunakomplexumba
  • A szálloda gyógyvizes medencéjének 24 órás használata
  • Fürdőköpeny
  • Ingyenes wifi használata az egész hotel területén
  • Térítésmentes kerékpár használat
  • Ingyenes parkolás

ÁR: 25. 900 Ft/fő/éj-től

Bővebb információ: Nyári VAKÁCIÓ a Kamillában!

Ahol az ég a földet éri

Ha egy kicsit távolabb  megyünk Balmazújvárostól akkor egy szuper program a Szálkahalmi tanösvény, amely a Hortobágyi Nemzeti Parkban található  és a szikes pusztai élőhelyeket mutatja be. A tanösvény kiinduló állomása a Szálka-halom nevű őshalom az úgynevezett kurgán, melyet a több ezer évvel ezelőtt itt élt pusztai népek építettek.

Ami szerintünk még érdemes megtekinteni  a Báthory várkastély és a panoptikum.

A Báthori-család a XIV. századi udvarházát a XV. század második felében alakíttatta át, és több önálló palotaszárnnyal is rendelkező várkastéllyá bővíttette.

A 2006-ban újjáépített Báthori Várkastély épületében kialakított hiteles történelmi tényeken, valamint mondákon alapuló állandó kiállítás a város múltjához kötődő Báthori-család korát és legendáit eleveníti meg.