A címben szereplő titulust magától Chuck Berry-től kapta anno Deák Bill, aki túlzás nélkül egy élő legenda. Novemberben már 70. életévét töltő énekes korát meghazudtoló lendülettel és energiával turnézik és koncertezik egész évben, ráadásul most a kerek jubileum alkalmából célba veszi a BudapestAréna színpadát is! Mi egészen biztosan ott leszünk, nagyon reméljük, hogy Olvasóink is! A mindennapokról, és a közelgő nagykoncertről faggattam a legendás blues énekest.

– Hogy szolgál az egészséged mostanában Bill? Mondj nekünk valami jót!
Hála Istennek nagyon jól, minden rendben. Most is játszottunk zsinórban 5 bulit, játszottunk Debrecenben a nagyerdei szabadtérin, teltház volt, sőt, még kint maradt 500, vagy 600 ember. Aztán Siófokon játszottunk, Vezsenyben, Ajkán a főtéren, Szarvason a templom téren, és mindenhol óriási volt a hangulat. Már csak ezért is nagyon jól vagyok! (nevet) Holnap megyek Szombathelyre, a Savaria Történelmi Karneválra. Holnapután Csokoládé Fesztivál Szerencsen, jövő héten, Komlón Bányásznap, péntek-szombaton meg Gyöngyösön szintén Bányásznap! Nincs pihenés, nyomjuk, csináljuk! (nevet)
Igazán jó ezt hallani. Novemberben betöltöd a 70. életévedet. Ennek kapcsán lesz egy nagykoncerted az Arénában. Készültök valami különlegességgel a vendégeken kívül erre az alkalomra?
Persze, ez a Deák Bill 70. Nagykoncert, olyan Sztárvendégekkel, mint Földes László Hobo, vagy Ganxsta Zolee és Big Daddy Laca. Ők lesznek ott velünk, és remélem, hogy jól fog sikerülni a koncert, mert nagyon készülünk rá. Várok mindenkit sok szeretettel, hogy együtt ünnepelhessenek velem, velünk! Készülünk, de nem szabad ezt elmondanom még, már csak babonából sem! (nevet)
Persze, érthető is, odalenne a meglepetés! 2009-ben jelent meg utoljára lemezed A király meséi címmel, ami elég nagy siker volt, illetve az azt megelőző album, a Hatvan csapás is! Nem gondolkodtál azon azóta, hogy esetleg új lemezt csinálj?
A Hatvan csapás platina lemez lett, a Király meséi pedig aranylemez, akkor, amikor már alig vettek az emberek lemezeket. A Hatvan csapást illetően mondok egy érdekességet: nem adott el abban az évben annyi lemezt senki a magyar előadók közül, mint én. (Főleg abban az árkategóriában, ugyanis ez a lemez nem olcsósított, fapados megjelenés volt! – Szénégető Richárd megjegyzése) Nagyon jól sikerült mindkét lemez, szerintem is, ha mondhatok ilyet. Most már a lemezkészítes nem olyan nagy üzlet, az az igazság, de ezt Te is tudod jól. Nem nagyon veszik a lemezeket, szinte senkiét, mindent letöltenek, ami miatt nem éri meg megcsinálni egy-egy új albumot. Majd meglátjuk, lehet, hogy ebből a koncertből készül lemez, meg DVD.
Szerencsére láttalak idén már kétszer is koncerten és elképesztően jó formában voltál. Hogy tartod magad karban? Még mindig élvezed a koncerteket?
Elfáradok egy kicsit, de szerencsére még bírom. Szeretni kell ezt, ehhez az szükséges, anélkül nem megy. Nyilván pénzt keresünk vele, de a pénz az szükséges rossz. A zenélést élvezni kell és szeretni, a közönséggel együtt!


Régen szerepeltél az István a királyban, és az Attila, Isten kardjában is.
Nem csak abban játszottam, hanem a Jézus Krisztus szupersztárban, a Kőműves Kelemenben, az Itt élned, halnod kell, vagy a Gregor Józsival – nyugodjon békében -, játszottunk a János vitézben. Rengeteg rockoperában játszottam, nagyon szeretem ezt a műfajt.
Van esetleg ezek közül olyan, ami különösen közel áll hozzád?
Az István, a király az, amire nagyon büszke vagyok. Az első, az igazi magyar opera.
Pár éve le is poroltátok ezt. Újra benne voltál te is, Feró, ott összejött szinte mindenki, aki az eredetiben benne volt.
2015-ben volt, aztán 2016. január 8-án volt az utolsó előadás. Nem mindenki azért, mert Nagy Feró volt a régiek közül, Varga Miki, meg én. Az újak közül pedig csatlakozott hozzánk Keresztes Ildikó, Feke Pál és még jó néhányan. Állítólag, azt mondják, megint lesz valami, de abban én sajnos nem leszek benne.


Üzensz esetleg valamit az Olvasóinknak?
Üdvözlöm Őket és, jöjjön mindenki, aki szereti ezt a zenét november 9-én a Deák Bill 70-re, a BudapestArénába! Szeretettel várok mindenkit! Annyit üzenek még, hogy kiteszem a szívemet, lelkemet úgyis a színpadra, csókolok mindenkit, mindhalálig blues, és hajrá Fradi!

 

Az interjút készítette: Szénégető Richárd – Ric$

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló