A Veres 1 Színház megint kitalált valami újat. Rendhagyó orgonakoncertet szervez, melyen Ella István orgonaművész vendége lesz Gáti Oszkár Jászai Mari-díjas színművész: A Karácsony és Vízkereszt ünnepköréhez kapcsolódó verseket és prózarészleteket hallhatunk majd az előadásában. A koncert alatt fényfestésben is gyönyörködhet a néző a veresegyházi Szentlélek templomban. A csodálatos templombelsőben látványos fényfestéssel készülünk, hogy az élményt teljessé tegyük.

A január 11-i, 19:00-kor kezdődő estén J. S. Bach és Max Reger orgonazenéiből válogat az előadóművész, Ella István. A zeneszerzők között a lipcsei Paulinerkirche a közös pont: Bach itt volt 1723-25 között zeneigazgató, ahogy Reger majd 200 évvel később, 1907-ben.

A hallható orgonaművek:
J. S. Bach:h moll prelúdium és fúga BWV 544 és Pastorella BWV 590
Max Reger: B A C H fantázia és fúga op. 46.

Veres 1 Classic márkanév alatt 2020-ban már komolyzenei programokat is szervez a Veres 1 Színház. Az év során többféle műfajban és több helyszínen is megjelenik a Veres 1 Classic. Azt is elárulhatjuk előre, hogy a Mézesvölgyi Nyár (a Veres 1 Színház nyári szabadtéri fesztiválja) is helyszíne lesz több, nagyszabású zenei produkciónak Veresegyházon.

JEGYET VESZEK!

Helyszín: Veresegyház, Szentlélek templom

Időpont: 2020. január 11., 19.00

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló