Itt a strandszezon – Vár a Lupa!

Május 20-tól újra csupán karnyújtásnyira a mediterrán hangulat, vár ugyanis Budapest tengerpartja, a Lupa, mely 2017 óta új minőséget hozott a hazai strandkultúrában. 

Fehér homok, pálmafák, kristálytiszta víz – nem csak ezt kínálja Budapest tengerpartja, hanem megannyi sportot a parton, vízen és víz alatt, gyerekbarát strandot, egy szuper bringabarát vízpartot, fröccsteraszt, változatos büfék sorát, koktélbárt és éttermet – mindent, ami egy mediterrán hangulatú beach csak nyújthat.

Idei újdonság, hogy a Lupa a Duna felőli oldalon futó EuroVelo útról bringás kaput nyitott a kerékpárosoknak,

akik legurulhatnak az Öböl strandig, ami egy minden igényt kielégítő bringapont is egyben és aki strandra vágyik, a jegyét ott meg is válthatja, akár a Beach-re is.

Lupa Beach gasztrosétányán egyszerre megtalálhatóak a tipikus strand ételek és a különlegesebb fogások,

amiért akár külön is érdemes ebédre vagy vacsorára kilátogatni. Van itt minden, a főtt kukoricától a lángoson át, a fagyiig vagy a palacsintáig,  az osztrigától a fish and chips-ig valamint hekkes, kézműves hamburgeres vagy az olasz tésztákat és pizzákat árusító kereskedő. A gasztrosétányon túl, vízparti bárok és beach klubok színesítik a vendéglátás kínálatát, de akinek még ez sem elég az a legmagasabb igényeket is biztosan kielégítő Costes Beach Clubban fogyaszthat el éttermi fogásokat a koktélja mellé.

Idén is táborok sora hívja a fiatalokat. Strand, vizes- és TEQ sportok, foci, röplabda, kézilabda, kajak, egyszóval minden, illetve a peca kedvelőit a horgászcentrumban a kapitális fogás lehetősége csábítja a nyáron a Lupára. Ismét lesznek Funside nyelvi táborok, ahol szórakozva tanulhatják a lurkók a nyelveket és napközis formában, reggeltől délutánig élvezhetik a gyerekek a tábor adta élményeket.

A belépők az időjáráshoz igazodnak.

Piros nap a rossz időt jelzi, és a Lupa zárva van  a sárga napokon – amikor az idő nem a legjobb –  fürdeni ugyan nem lehet, de ingyen mehetünk a Lupára, akár egy jó lángosra, hekkre vagy egy koktélra, és a zöld napok a strandidőt jelzik. Délután 16-tól félárú a belépés, 19 órától pedig ingyenes, ami egy remek lehetőség egy vízparti vacsora elköltésére.

A megújult weboldalon – lupabeach.com – már az aktuális hőmérsékletről, vízhőfokról, szélerősségről, aktuális programokról és természetesen az érvényben levő nyitva tartásról is érdeklődhetnek a látogatók. 

Lupa-tó: Tiltott tóból víziparadicsom

A Lupa-tó az elmúlt években Budapest tengerpartja lett, sőt, ennél is sokkal több: egy szuper családi élménycentrum, ahol nemcsak pancsolni lehet, hanem ide látogatva számos programból választhattok a családdal.

LUPA tó - víziparadicsom

Jöttök a beach-re?

Hogy milyen beach-re, hát a Lupa Beach-re! Az elmúlt években a Lupa-tó egykori bányatóból Budapest tengerpartja lett, ahol fehérhomokos parttal, vízi és vízparti élményekkel, karibi hangulattal várnak titeket is.

A víz tiszta, a homok tényleg elképesztően hozza a tengerparti fílinget, a koktélok hidegek. Nincs más hátra, mint elnyúlni egy napozóágyon, megmártózni a kellemesen hűs vízben, vagy belevetni magatokat a tengernyi sport- és szabadidős élménybe!

Családi élmények a Lupán

Ha a Lupára látogattok, kétféle helyszín közül választhattok.

1. A Lupa Beach-en, azaz a prémium részlegen számos szolgáltatás, strandröplabda pálya, strandfoci pálya, sporteszköz kölcsönző, szabadtéri fitnesz, vizi vidámpark, blob, gasztrosétány, cocktail bárok, riasztóval felszerelt értékmegőrző eszközök, gyerekeknek lekerített fürdőrész, játszótér, napágyak napernyőkkel várnak titeket.

2. A Lupa Öböl szerényebb mennyiségű szolgáltatással, ellenben kedvezőbb árú jegyekkel vár titeket, a jegyek 16 óra után még olcsóbbak.

Programok kicsiknek és nagyoknak

Ha gyerekekkel érkeztek, nekik külön partszakaszon gondoskodnak a szuper élményekről. Van ugrálóvár, vízi dodzsem, óriássakk, de kézműves foglalkozások és animátorok is szórakoztatják őket.

Az aktív tiniket már lehet, hogy jobban fogja érdekelni a több mint 30 különböző sportolási lehetőség vízen és vízparton, a strandröplabdától a SUP-on át a beach fitnessig. De ha a strandolást már meguntátok, vagy most el se kezdenétek, akkor kimehettek horgászni vagy autósmoziba is – a remek családi program és a szórakozás így is garantált!

Bővebb információ: lupaworld.hu, facebook.com/lupabeachofficial, instagram.com/lupa_beach_official