Hihetetlen: de igaz: 2020-ban épp tíz éve lesz, hogy megjelent a Magashegyi Underground Ezer erdő című első albuma.

Bár a zenekar ekkor már nem volt ismeretlen a nagyközönség előtt – a 2007-ben újrainduló Petőfi Rádió arculatát meghatározó első dalcsokorban szerepelt a Szeplős váll és az Anglia is – ez a lemez volt az, amely igazából megmutatta a zenekarban rejlő zenei sokszínűséget.

Az album egyfajta trendhullámot is elindított: az évtized indulásával egy időben a zenekar elsőként épített bele folkzenei hatásokat és hangszerelési megoldásokat magyar nyelvű (ahogy az akkori médiumok címkézték: alternatív) könnyűzenei dalokba, a következő években pedig számos fiatal – azóta beérett és sikeres – hazai produkció követte őket e téren.

Az album dalai kiállták az idő próbáját: a mai napig frissnek és izgalmasnak hatnak, a Metróhuzat pedig még mindig gyakran felhangzik hasonló zenei tematikájú bulikban.

Hogy teljes legyen a múltidézés, a márciusi koncerten fellépnek a zenekar eme korszakának meghatározó figurái is: Fodor Máriusz alapító-billentyűs és Tariska Szabolcs dalszövegíró, aki a kezdeti években állandó vendég-frontemberként funkcionált.

Helyszín: Akvárium Klub

Időpont: 2020. március 07.

JEGYET VESZEK a koncertre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló