Július 23-26. között kerül megrendezésre az első Major Feszt Verőcén – közel 50 programmal, színházi előadásokkal, irodalmi műsorokkal, koncertekkel és gyerekprogramokkal várják a szervezők a kultúrára éhes közönséget a festői szépségű Völgy Majorban.

Völgy Major

A Major Feszt ötletgazdája és művészeti vezetője Gémes Antos színművész, aki barátaival, Kóbor Tamás operaénekessel és Pál Kornéllal, a verőcei Fehér Hattyú Fogadó ügyvezetőjével együtt bukkant rá a Völgy Major területére – ez a több hektáros birtok egy igazi „béke völgye”, tökéletes helyszíne e kicsiny és barátias fesztiválnak.

Gémes Antos színművész

A fesztivál műsorfolyamának origója a színház – a színházi előadások és irodalmi programok mellett a zenei programot is zömében olyan fellépők alkotják, akik a színház világához is szorosan kötődnek. Elek Ányos és Veled Kerek csapata egész nap gyerekfoglalkozásokkal és –előadásokkal szórakoztatja a legkisebbeket, amíg a szülők kultúrát és hideg sört fogyasztanak, esténként pedig a zene veszi át a főszerepet. A szervezők kifejezetten figyeltek arra a program összeállításakor, hogy minimális legyen az átfedés az előadások és koncertek között, így igazán tartalmas napokat lehet majd Verőcén tölteni.

Programok:

július 23.

A fesztivált csütörtökön az ország “legegyszemélyesebb” zenekara, Azegrivár, azaz Egri Bálint színész produkciója nyitja, az este folyamán pedig három olyan zenekar érkezik a Nagyszínpadra, amelyeknek frontembereit a színházakból is jól ismerhetjük: a napot a Péterfy Bori & Love Band koncertje zárja, előttük Tasnádi Bence és az Ed Is On, valamint az egykori kaposvári színészhallgatókból alakult, idén 10 éves BEKVART zenélnek majd.

Péterfy Bori & Love Band

július 24.

Pénteken négy színházi előadás is látható lesz a fesztiválon: a Pesti Magyar Színiakadémia idén végzett osztályának Hamlet szoba című előadása (r.: Hargitai Iván), A védőbeszéd Makranczi Zalán előadásában (r.: Czeizel Gábor), a k2 színház Az apostol című tantermi előadása (r.: Benkó Bence) valamint a Garázsbanda Jankovics Péter, Szabó Zoltán és Vinnai András szereplésével. Ezen a naponlép fel Beck Zoli, a 30y zenekar énekese Gyereknek bátor című szerzői estjével, az éjjel soha véget nem éréséről pedig a kvázi házigazda Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar gondoskodik majd.

július 25.

Szombaton az irodalomé a főszerep: a k2 színház Ki vele, Néró! (r.: Fábián Péter) című Kosztolányi feldolgozásával kezdődik a program, őket Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós Szívárnyék című Pilinszky előadása követi, majd a Kezdhetek folytatódni című Petri György est lesz látható Pál András és Rozs Tamás előadásában (r.: Valcz Péter), koraeste pedig Hunyadi Máté Kötelezők szabadon című zenés irodalomórájára „ülhetünk be” (r.: Horváth János Antal). Igazi különlegesség, hogy egy teljesen új előadás is születni fog a fesztiválon: EgynaposSzínház címmel Horváth János Antal és Gémes Antos idén végzett osztálya reggel olvasópróbát tart, este pedig bemutatót – az egész napos próbafolyamatba bármikor bele lehet nézni a nap folyamán. Szombat este a Nagyszínpadon elsőként Gerendás Péter zenél, majd a Szabó Balázs Bandája koncertje koronázza meg a napot, a koncertek után pedig táncház a csűrben kifulladásig a Sárarany Zenekar vezényletével.

Szabó Balázs Bandája

július 26.

A verőcei lakosok számára ingyenes vasárnapot a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar TérZene hangversenye nyitja.

Ezen a napon is számos gyerekprogram várja a családokat, de vasárnap lesz látható a Kaposvári Egyetem negyedéves színészhallgatóinak diploma-előadása, a Móricz Zsigmond novellái alapján készült NIHIL (r.: Dohy Balázs) valamint a PopUp Produkció Egykutya című előadása is. A napot és a fesztivált a Budapest Show Band és Parno Graszt koncertjei zárják – a vasárnapra való tekintettel már fél 9-kor véget ér a program – így aki haza szeretne menni, még világosban el tud indulni.  

Parno Graszt

A fenti programokon túl akusztikus koncertek, slam poetry, workshopok, verőcei irodalomtörténeti séták, kiállítások és esti bulik várják a látogatókat.

A fesztivál területén kempingezési és szobafoglalási lehetőség is adott, a pultokból pedig baráti árakon lehet majd ételhez és italhoz jutni.

Bővebb információ:

Napi programbontás, szállás, utazás: www.majorfeszt.hu
Jegyvásárlás:
www.tixa.hu/majorfeszt2020
Facebook:
facebook.com/majorfeszt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló