A Black Food Festival Budapesten indult 2018-ban, majd a következő hónapban Berlinben indult nemzetközi útjára. Tel Aviv, Helsinki, New York, Istanbul, London, Nairobi és Tallinn állomások után jön egy pihenő Budapesten, de már mennek is tovább az USA-ba, Atlantába, ahol az első teljesen vegán Black Food Festivalt tartják majd a magyar szervezők.

Fekete és sötét színű étel és italválaszték fogadja majd a látogatókat, de lehet majd szelfizni dark filteres fotómasinával fekete jelmezekben, lesznek fekete design tárgyak, kerámia, szóval minden, ami fekete!

A vendégek fekete kávé különlegességeket például Coffee & Tonicot kóstolhatnak majd a Caffe Perté jóvoltából, hatalmas fekete sör választék lesz, kisüzemi és minőségi nagyüzemi egyaránt, a Guinness saját fekete söre mellett üde színfoltként az új Hop House 13 világos sörét mutatja majd be, ez a sör a Nairobi Black Food Festivalon is jelen volt.

Lesz fekete hamburger, fekete fagylalt, fekete és sötét macaron minden mennyiségben (négy macaronos kiállító is lesz, hiszen előző nap (március 20-án) lesz a nemzetközi Macaron Nap és másnap is ér ünnepelni.

Lesz őrületes fekete bubble waffel, a híres spanyol édesség churros is fekete színben, fekete tortilla, fekete chiliszósz. Lokodi Ákos séf külön a fesztivál számára kreált Sherry Black Dog különleges fekete hotdogot kínál majd, és lesz fekete „kockafánk”, fekete nyalóka és cukorka is. Fekete koktél különlegességekkel érkezik a Boutiq Bar, fekete ginnel készül a Brebis csapata. A fesztivál londoni eseményén legnagyobb sikert arató fekete lángos csapat csak emiatt érkezik Budapestre Londonból.

A szervezők komoly vegán és mentes, továbbá teljesen természetes ételekkel és italokkal is készülnek, különleges sötét színű zöldségeket és gyümölcsöket hoz majd a Virtual Fruit, amúgy zöldség nagykereskedő csapata.

Az eseményen tartanak egy versenyt is, ahol neves szakmai zsűri kiosztja a Black Food of the Year és Black Drink of the Year díjakat.

Az aláfestő etno, jazz, funk és elektronikus fúziós dallamokat DJ Infragandhi biztosítja majd, érdekesség, hogy a fesztivál nemzetközi turnéját ő is végigkísérte a csapattal.

Helyszín: Budapest, OFF KULTUR SZÖVŐGYÁR

Időpont: 2020. március 21. 12.00-21.00

JEGYET VESZEK!

Javasolt öltözet: teljes egészében fekete

Facebook esemény

Bővebb információ: blackfoodfest.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló