1961 óta, egészen pontosan március 27-én ünnepeljük a színház világnapját, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet fontosságára, és tisztelegjen a színészek és a színházi dolgozók előtt.

SZÍNHÁZ SZÜLETIK

Azt, hogy a színház nem csak azokról szól, akik fellépnek a pódiumra, Darvas Iván foglalta össze találóan: „A színház akkor jó, ha mindig az egzisztenciája forog kockán. Ha valamennyi tagja, a portás, a sminkmester vagy a takarítónő is vásárra viszi a bőrét. A színészet háló nélküli artistamutatvány.”

Szeretnél színházban dolgozni?

Ha elmúltál 13, de nem vagy még 18 éves, és szíves kipróbálnád, milyen érzés lehet a világot jelentő deszkákon játszani, illetve meghallgatnád szakmabeliektől, hogy mire számíthatsz, amennyiben ebben az irányban tanulnál tovább/helyezkednél el, akkor gyere el a PEOPLE TEAM nyári színésztáborába. A tavalyi tanárok közül idén is biztosan találkozhatsz az SZFE-ről Kádár Kingával és Ujvári Borssal, szóval ezúttal sem kell generációs különbségtől tartanod.

Közösségben, együtt

A PT kecskeméti táborában ugyan nem osztogatnak színművészetis diplomát, de mit számít ez, ha így is rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodsz általa. Jó közösségbe kerülsz, hús-vér emberekkel találkozhatsz (az elmúlt egy év karanténnal tarkított időszakában ez is nagy szó) és kapcsolódhatsz össze. Szóval dobd félre a kütyüket, csekkold a PT weboldalát, és nézd meg, mire számíthatsz a színésztáborban!

Hozz magaddal még egy tizenévest!

„A színház erős, mindent túlél, háborút, cenzúrát, pénzhiányt” – fogalmazta meg Isabelle Huppert francia színésznő néhány évvel ezelőtt a színház világnapja alkalmából. Jó hír: a felsorolás bátran kiegészíthető a Covid-korszakkal. A PEOPLE TEAM továbbra is betartja a tavaly hozott, eddigieknél is szigorúbb higiéniai szabályokat, így tehát bátran jelentkezhetsz táborainkba. Sőt, azt javasoljuk, hogy hozz magaddal még egy majdnem felnőttet, 7–17 évesek számára tervezett táboraink ugyanis minden gyereknek felejthetetlen élményt nyújtanak. Csak győzzetek választani a húsznál is több téma közül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló