MÁRIA TERÉZIA napok Vácon

A Váci Tavasz egyik kiemelkedő, különleges színfoltja a Mária Terézia 305 rendezvénysorozat május 12-15-ig. Mária Terézia születésének 305. évfordulójáról, a királynő egykori váci látogatásáról emlékezünk, hiszen Vác ennek köszönheti barokk belvárosának mai képét.

Külön megtiszteltetés, hogy a programsorozat díszvendége Habsburg Eilika, aki a város meghívására látogat el a Dunakanyar szívébe. Minden korosztály számára, minden műfajban, különböző helyszíneken találhattok igazi csemegét.

A kultúra élvezőinek

A barokk főtéren táblakép-avató, az Elefántos Házban Mária Teréziáról szóló időszaki kiállítás, a Püspöki Palotában zenés irodalmi est, a Kőkaputól induló jelmezes múzeumi séta és a Fehérek templomában barokk zenei hangverseny.
A Városháza Dísztermében május 14-én szombaton a kortársak visszaemlékezésein keresztül ismerkedhetünk meg a kor építészetével, bűbájosokkal, kuruzslókkal és boszorkákkal, sőt a barokk divattal és gasztronómiával is.

Családoknak

Játékos formában, látványos elemekkel ötvözve ismerkedhetnek a gyerekek a barokk korral május 15-én, vasárnap. A főtéren egy kort idéző vásári forgatag fogadja a kicsiket és nagyokat, valamint a Pannónia Házban interaktív élmény-udvar és hangverseny színesíti a családi programot.

PROGRAMOK:

További információ: iranyvac.hu/esemenyek