Családokat és szórakozni vágyókat várnak a szervezők július 29. és augusztus 1. között a Szentendrei-szigeten található Tahitótfaluba, a váci révnél lévő Magyar Családi Gazdaság öko-tanyájára.

A négy napos rendezvényen a kakukkfüves szürkemarha hamburger és rózsa szörp mellett az alábbi érdekes programok közül válogathatnak:

  • tanyasi, öko-gazdálkodásból származó ételek, rétesek, sajtok kóstoltatása, vására
  • őshonos magyar állatfajták, szekér- és fogathajtó versenyek, hucul-ösvény ügyességi lovas versenyek
  • bábelőadás kicsiknek és nagyoknak, játszóház, állatsimogató
  • baranta bemutató
  • muzeális és új mezőgazdasági gépek, szerszámok kiállítása
  • kerekasztal-beszélgetések az öko-gazdálkodás lehetőségeiről

Péntek este a Greenfields ír néptánc bemutatót követően a Dobogókő együttes szórakoztatja a közönséget

Szombat este pedig egy egész estét betöltő koncerttel érkezik Tóth Gabi.

A rendezvény minden eseménye ingyenes, a szervezők szeretettel várnak mindenkit.

Az egyedi rendezvényre természetesen nem csak tanyán élőket várnak a szervezők. A cél, hogy összehozza, bemutassa, és népszerűsítse a hazánkban élő, gazdálkodó, termelő családokat, akik értékes ismeretekkel rendelkeznek életmódjuk, az őket ért kihívások, a környezeti hatások okán.

Az idei rendezvény középpontjában az öko-gazdálkodás és a rövid ellátási lánc áll, azaz a helyi termelők és a helyi fogyasztók összekapcsolásának lehetőségei.

A rendezvényt hagyományőrző lovas bemutatókmálha és lovas ügyességi versenyek és hagyományos magyar harcművészeti bemutató, azaz baranta is színesítik. A kézműves vásáron helyi termelők mutatkoznak be termékeikkel, a gyermekeket játszóház és lovas bemutatók várják.

A rendezvény szakmai partnere dr. Nagy István, agrárminiszter és az Agrárminisztérium, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Herman Ottó Intézet, szervezője a Magyar Családi Gazdaság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló