“Medve a kertben” – címmel, közös látogatói programot kínál 2020. június 26-tól a Veresegyházi Medveotthon és a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert. Az együttműködés révén a látogatók az egyik intézmény felkeresésével kedvezményes belépési lehetőséget kapnak a másik intézménybe.

A Medveotthon és a Botanikus Kert közeli elhelyezkedése és a kedvezmény együttesen kiváló alkalmat nyújt a látogatók számára a két igen népszerű ökoturisztikai attrakció felkeresésére akár egynapos program keretében.

„A közös program központi témáját a medvék adják, de nemcsak a Medveotthonban, hiszen a Botanikus Kertben is találni medvékkel kapcsolatos látnivalókat, pl. számos növény visel medvéhez kötődő nevet. A növénygyűjteményben ezekre, és más, pl. mézelő növényekre irányítják rá a látogatók figyelmét, információs anyaggal kiegészítve, hogy a honos és külhonos flóra „medvés” növényeit, illetve kultúrtörténeti vonatkozásaikat egy tematikus séta keretében is megismerhessék” – tájékoztatott Zsigmond Vince, a Botanikus Kert vezetője.

„A medvékkel és egyéb ragadozókkal pedig személyesen is lehet találkozni a Veresegyházi Medveotthonban, ahol számos tematikus bemutatón, predátor programon és látványetetésen lehet részt venni. Interaktív vezetések hivatottak arra, hogy egészen óvodás kortól kamaszkoron át rávilágítsanak a nagyragadozók életmódjára, és megpróbáljuk kialakítani az állatok gondozására való fogékonyságot” – mondta Zsiák Norbert, a Medveotthon üzemeltetési vezetője.

A két intézmény kedvezményt biztosít a belépőjegyek árából mindazoknak, akik a másik helyet meglátogatták egy hónapon belül. Ehhez elegendő a belépőjegy megvásárlásakor kapott blokkot megőrizni, és felmutatni a másik helyszín jegypénztárában.

A program hamarosan egy közös játékkal is kiegészül ’Eredj a medve nyomába!’ címmel, ami mindkét helyszín meglátogatása alatt szerzett ismeretek alapján játszható végig. Kitűnő családi program, aktív kikapcsolódás.

A belföldi turizmusban rejlő lehetőségeket erősítő együttműködés 2020. június 26-tól hivatalosan is kezdetét veszi, és a partnerek feltett szándéka ezt hosszú távon fenntartani.

A két intézmény kínálata kiválóan egészíti ki egymást. A Medveotthon fókuszában a vadállatok, mentett állatok és az állatvilággal kapcsolatos tudásátadás áll, a Nemzeti Botanikus Kertben pedig elsősorban a növények változatosságára, az élővilágban betöltött szerepére vonatkozó ismeretek átadása a cél. Mindkét intézmény a biológiai sokféleség megőrzésének egyfajta szigete, másképpen ’Noé bárkája’.

A szabadtéri attrakciók továbbra is a látogatói érdeklődés középpontjában állnak, ezért a belföldi turizmus elősegítése érdekében, és az új igényekre reagálva hozta létre a két intézmény azt az új programcsomagot, ami gazdagítja, és egyúttal kedvezményekkel támogatja a belföldön nyaraló családokat, egyéni látogatókat a fiataloktól egészen a szépkorúakig.

A Medveotthonról bővebben: medveotthon.hu

A Nemzeti Botanikus Kertről bővebb információk: botkert.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló