Mesebeli sétány a mecseki fák koronája között

Újabb turisztikai attrakcióval bővült Baranya: megnyílt a Lombkorona sétány és tanösvény a Hetvehelyhez közeli Sás-völgyben – közölte Nagy Csaba, a Baranya megyei közgyűlés elnöke. A Dél-Dunántúl első, fák koronája között haladó sétánya a kihelyezett tájékoztató táblákkal segíti az erdő alsó szintjeiről nem látható lombkoronaszint jellegzetes élővilágának megismerését.

Dél-Dunántúl első, fák koronája között megbúvó sétánya a sűrű erdőben mintegy 50 méter hosszú, 6 méter magas járószintű, de követi a terep emelkedését.

Keszi László, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója az átadón hangsúlyozta, hogy az erdei iskolák révén a pihenés és kikapcsolódás oktatással és a környezettudatos szemléletformálással kapcsolódik össze. Ugron Ákos Gábor helyettes államtitkár az erdészetek értékmegőrző, gazdálkodó szerepét, és a Mecsekerdő klímaváltozás kapcsán képviselt felelős hozzáállását emelte ki.

A sétányon közelebbről is megtekinthetjük a fák szerkezetét, de a kihelyezett tájékoztató táblák segítségével megismerkedhetünk az élővilággal is.

És ha mindez nem keltette volna fel kellőképp az érdeklődésünket, akkor íme még pár érv, hogy hétvégén ellátogassuk a Sás-völgybe:

  • – Odú- és fészektanodát is kialakítottak
  • – A gyerekek az ő méretükre kialakított cinke- és denevérodúba vagy gólyafészekbe is bemászhatnak
  • – A legkisebbek is kipróbálhatják az élőlények lakhelyeit
  • – Ingyenesen látogatható

A Mecsekerdő munkatársai az elmúlt két évben kilátót és tanösvényt avattak Kövestetőn, az Ormánságban újítottak fel egy erdészeti utat, amely a „Három folyó kerékpáros túraútvonal” hálózatához csatlakozik, emellett több megyei fejlesztésben partnerként vesz részt a cég, többek között a Zengőre tervezett kilátó építésében is.

Forrás: http://www.pecsma.hu/https://www.facebook.com/v2.3/plugins/like.php?action=like&app_id=218869811885944&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df224f38a0508dd8%26domain%3Ddunapartprogram.hu%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fdunapartprogram.hu%252Ff2fd37c861acf6%26relation%3Dparent.parent&color_scheme=light&container_width=786&href=https%3A%2F%2Fdunapartprogram.hu%2Forszagjaro%2Fhungary%2Fbivaly-megye%2Fbudapest%2Forszagjaro%2Fmesebeli-setany-mecseki-fak-koronaja-kozott%2F&layout=standard&locale=hu_HU&sdk=joey&share=true&show_faces=false&width=