A nyúlhús egészségesebb és ízletesebb a legtöbb húsnál, éppen emiatt lenne érdemes rendszeresebben fogyasztani belőle készült ételeket. A nyúlhúst a világ szinte minden táján előszeretettel fogyasztják különböző formában, Magyarországon leginkább vadasként készítik el. Ismerje meg a nyúlhúsok legfontosabb jellemzőit, és tegye elérhetővé vendégei számára ezt a remek ételt!

Melyek a nyúlhús legfontosabb tulajdonságai?

A nyúl az egyik legegészségesebb, legvékonyabb és leginkább környezetbarát hús, amelyet napjainkban enni lehet. A marhahússal és a sertéshússal, illetve a báránnyal és a pulykával szemben a nyúlhús magasabb fehérjetartalommal rendelkezik. Azonban további pozitívum, hogy a magas fehérjetartalom ellenére a zsír- és kalóriatartalma mégis kevesebb a legnépszerűbb húsokhoz viszonyítva. A nyúlhús előállítási költségei jelentősen kedvezőbbek a marhahúshoz képest. Így a tudatosabb étkezési szokásoknak köszönhetően a jövőben sokkal többen fogják keresni az éttermekben.

Milyen íze van a nyúlhúsnak, és hogyan készíthető el?

A nyúlhús ízét általában a csirkéhez szokták hasonlítani, azonban az aromája valamelyest jellegzetesebb. Elkészítése a csirkéhez hasonló, így akár a hétköznapokban is érdemes időnként vásárolni, hiszen otthon is tökéletes fogások készíthetők. A szakácsok általában olajban vagy vajban szokták főzni, és különböző szószokkal teszik még ízletesebbé. Érdekesség, hogy párizsi éttermekben kifejezetten népszerű a mustármártásos nyúlhús, amely igazi különlegességnek számít. Ha Ön is magas minőségű ételeket szeretne biztosítani vendégei számára, tekintse meg a Matusz-Vad Webáruházban kapható nyúlhúsokat!

Miért egészséges a nyúlhús fogyasztása?

A nyúlhús fehérjetartalma kifejezetten magas, amelynek köszönhetően szinte bármilyen étrendbe tökéletesen beépíthető. A nyúlhúsban található fehérje könnyen emészthető, ezért a gyomor számára egyáltalán nem jelent terhelést, így a húsokra érzékenyebbek is bátran fogyaszthatják. A zsírtartalma az egyik legalacsonyabb a húsok között, ezért a diétás étrendet követők is újabb élménnyel gazdagodhatnak, ha kipróbálják valamelyik nyúlhúsból készült ételt.

A nyúlhús szinte teljes mértékben koleszterinmentes, és a nátriumtartalma is jelentősen kevesebb a többi húshoz viszonyítva. Érdemes tehát kipróbálni a nyúlból készült ételeket és gasztronómiai különlegességeket, hiszen a megszokott csirkehúsok és marhahúsok mellett igazán újszerű ízekkel lehet megismerkedni. A nyúlhús előállítási költségei alacsonyak, így a környezetvédelemre odafigyelők, illetve a tudatosan táplálkozók számára valóban kiváló választás lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló