Az eplényi sípályán a téli szezonon túl is zajlik az élet, ugyanis számos egyéb aktivitás mellett szeptemberben, a szarvasbikák párzási időszakában különleges, szezonális programmal várják az érdeklődőket. A természet szerelmesei ugyanis libegőzéssel egybekötött Szarvasbőgés túrán vehetnek részt.

Szeptember 18-án 18:00-21:00 óráig a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.-vel együttműködve egy vezetett, 1,5 órás, libegőzéssel egybekötött túra keretében hallgathatják meg a részt vevők a szarvasbikák párzási időszakában kiadott jellegzetes nászénekét, miközben számos érdekességet megtudhatnak ezekről a csodás állatokról.

A túrázók szarvasbőgés idején érzékelhetik a legkönnyebben a vadon élő állatok jelenlétét. A gímszarvas bikák nászuk időszakában változatos hangú és erejű, más-más jelentésű bőgéssel kommunikálnak egymással. Az imponálni akaró, a párkereső, a háremét védő, fajtársaikat elriasztani akaró bikák eltérő hangokkal hozzák társaik tudomására szándékaikat, de az alkonyattól erősödő bőgés az állatok fizikai állapotáról, méretéről és vérmérsékletéről is árulkodik.

A részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet szeptember 17. 12:00 óráig az alábbi e-mail címen lehet megtenni: info@siarena.hu

A túra menetéről további információk a Facebook eseményben olvashatók!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló