A szeptember 23-án indult és november 10-ig tartó 14. Múzeumok Őszi Fesztiválja lassan félidejéhez közeledik.

A rendezvénysorozatot koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) valamint stratégiai partnere, a Magyar Turisztikai Ügynökség a tegnapi napon sajtótájékoztatót tartott Veszprémben, a Hősök Kapuja Látogatóközpontban.

A rendezvény főszervezője képviseletében Nagy Magdolna, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ mb. igazgatója a 2019-ben kialakított koncepciójáról és „A világ csodái – Felfedezések kora” jelmondat jelentőségéről beszélt. A Múzeumok Őszi Fesztiválja országos rendezvénysorozat elkövetkező 4 héten is, 150 muzeális intézményben, közel 60 településen, 10 tematika köré csoportosulva nagyjából 1500 eseménnyel várja november 10-ig az érdeklődőket.

A Magyar Turisztikai Ügynökség képviseletében Dr. Fazekas Márta PhD vezető szakértő felhívta a figyelmet a kulturális turizmus és a Múzeumok Őszi Fesztiválja kapcsolódási pontjaira, és egymást erősítő stratégiájára. Egy ilyen nagyszabású kulturális fesztivál minden programjával alkalmas arra, hogy arra biztasson mindenkit, hogy útra keljen az ország bármely városába, benézzen egy-egy múzeumba, felkutasson valami rejtett kincset és így számára is bizonyossággá váljon ügynökségünk jelmondata: Magyarország a csodák forrása!

A fesztiválhoz csatlakozott muzeális intézmények fesztiválos programkínálata továbbra is a fesztivál hivatalos honlapján (www.oszifesztival.hu) kereshető tematikák, régiók, települések és programidőpontok szerinti bontásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló