Szafarihangulat, szuper élmények, finom ételek a Nógrádi Vadasparkban

A természet, a kirándulások, a finom ételek, na és persze a nagyvadak szerelmeseinek is remek úti cél a Nógrádi Vadaspark. Szuper élményeket ígér, meg még annyi minden mást is!

Szöveg: Balogh Mia

Mit szólnál, ha most azt mondanánk, hogy nem kell Afrikáig utaznod egy jó kis szafariért, sőt, még külföldre sem, hiszen Budapesttől úgy 50 kilométerre megtalálod? Nehezen hinnéd el? Akkor most tarts velünk egy képzeletbeli utazásra a Nógrádi Vadasparkba, és pörgesd le lelki szemeid előtt a következő kisfilmet.

A vadetetés mesebeli élménye

Délután érkeztek meg a családdal, és nem sokkal később már egy etetőtraktor takarmányszállító pótkocsijára ültök fel kacarászva, hogy megnézzétek, hogyan fogyasztja el az innen kiszórásra kerülő vacsoráját egy csodaszép erdei tisztáson, a legnagyobb egyetértésben egy csapat őzike, vaddisznó és szarvas. Az állatsereglet érkezése mesebeli élmény, táplálkozásuk zajai (magyarul: a csámcsogásuk) pedig elég vicces.

nógrádi vadaspark - muflonok

Ha szuper fotókat szeretnétek készíteni, erre is van lehetőség – magaslesről (a maximalistáknak érdemes teleobjektíves fényképezőgéppel is készülni) –, majd a program nagyjából sötétedéskor azzal zárul, hogy egy másik útvonalon visszavisznek titeket oda, ahonnan indultatok.

A Nógrádi Vadaspark sokkal több, mint egy szuper szafari!

Mesebeli csodakert, vadnevelde, az élmények és finom falatok tárháza? A Nógrádi Vadaspark mindez egyben, és ennél még sokkal több is. Egy hatalmas, körbekerített, 110 hektáros parkot képzelj el, ahol családi gazdálkodás, alapvetően vadgazdálkodás folyik: természetes közegükben tekinthetők meg az őzek, vaddisznók, szarvasok, dámvadak és muflonok.

Persze, a vadakon kívül a gazdaság területén élő háziállatokkal (macskákkal, kutyákkal, lovakkal, birkákkal, szamarakkal, marhákkal) is lehet találkozni, ami a gyerekeknek legalább akkor élmény, mint az őzikeetetés. Mi, felnőttek pedig élvezhetjük, hogy az itt és mostban létezünk, miközben újra megtanuljuk átélni és értékelni a természet közelségét és a nyugalmat.

További programok

Ha szívesen körülnéznétek a Nógrádi Vadasparkban, megcsodálnátok az erdőt és a muflonokat, szarvasokat, őzeket, de az etetés annyira nem vonz benneteket, akkor a traktoros körséta is jó választás lehet. De van lehetőség fotós program (akár egész napos fotózás), illetve bérvadászat szervezésére is – nyilván ezekre már nem családi program keretében.

Ha a gasztronómia szerelmesei vagytok,

vagy egyszerűen csak nyitottak vagytok egy kis vadlakomára, akkor is jó helyen jártok: vadtálakból, levesekből, pörköltekből és frissensültekből is tudtok válogatni a park családias konyhájának kínálatából.

Bővebb információ: nogradivadaspark.hu/vadaspark

Ha tetszett a cikk oszd meg!