Az Old Boys együttes 1979-ben alakult és azóta is tevékeny szereplője a hazai könnyűzenei életnek.

Nevük elsősorban az oldies zene (amely az 50-es, 60-as, 70-es évek angolszász zenéje) széles spektrumú, a sok műfajt és eredeti előadót felölelő repertoár magas színvonalú előadását jelenti. Hallgatóságuk számos korosztályból tevődik össze. A jelenleg 12 fős együttes műsora az oldies kor szinte összes műfaját és előadójának számait magába foglalja (rock and roll, pop, rock, blues, soul, country, stb.). A hat különböző szóló énekesi hang és a korlátlan vokál mindig is nagyon széles skálájú „eredeti” hangzás elérését biztosította az együttes számára. A banda folyamatosan bővíti repertoárját minden – a neki tetsző és általa jól megszólaltatható – műfajban vagy előadótól. Mára a repertoár kiegészült – mintegy 20 %-ban – a „frissebb kor” zenéivel is, a műfaji terjedelem egészen napjain a zenéiig tart.

Az idén 40 éves együttes eddig mintegy 7000 koncertet, fellépést tudhat maga mögött, melyekben szerepeltek fellépések szinte mindenütt Európában: stadionos, sportcsarnokos óriás koncertek mellett sok-sok egyetemi és kis klubos fellépés, bálok, céges rendezvények, fesztiválok, stb.

Az oldies műfaj és generációjuk óriásaival léptek fel Európa különböző színpadjain. Előzenekarként játszhattak Budapesten Chuck Berry, Jerry Lee Luis, Joe Cocker, külföldön Tremeloes, Johnny and the Hurricanes, Percy Sladge, Dave Clark Five, Spencer Davis Group előtt.

Magyarországon rockzenekarként elsők között játszottak szimfonikus zenekarral közösen (az Állami Hangverseny Zenekarral a budapesti Erkel színházban, „Beatles Est” 1997-ben), melyet aztán a MÜPÁ-ban a 30 éves jubileumi koncertjükön a MÁV Szimfonikusokkal együtt előadott, teljesen más programú koncert követett 2009-ben. (Az együttesnek összesen 3 LP, 7 CD és 2 DVD albuma született. Az első LP lemezüket még Németországban vették fel és adták ki 1987-ben.)

Budapesten rengeteg saját klubban játszottak heti rendszerességgel, éveken-évtizedeken keresztül: Eötvös Klub, Petőfi Csarnok, Hűvösvölgyi Vigadó, Cotton Club, hogy csak a legjelentősebbeket említsük. Jelenlegi havi rendszerességű klubjaik a Gellért Szállóban és a Széchenyi Kertvendéglőben működnek. 24 év óta minden nyáron dunai hajózásra hívják 3-5 alkalommal táncolni vágyó közönségüket.

A 40 éves jubileumi koncertre egy már „bejáratott” helyszínen, az Erkel Színházban kerül sor 2019 május 12-én. Az Erkelben volt a Beatles Est, valamint a 20 éves jubileumi koncert is.

A zenekar természetesen ismét nagyon készül erre az estre:

  • a régi, jól ismert dalok mellett új, különleges számok bekerülnek a repertoárba,
  • szimfonikus kamarazenekar is színesíti a programot
  • a zenekart kiegészítvén énekes és hangszeres vendégművészek, Charley és Fenyő Miklós is fellépnek

Az együttes az est első részében áttekintést ad az elmúlt 40 évről, míg a második részben egy teljesen új műsor keretében különleges, új zenei és színpadi hangzást és látványt kíván nyújtani a közönségnek.

Helyszín: Erkel Színház

Időpont: 2019. május 12. 19.00

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló