Idilli, csendes és tiszta szabad strandok a Dunán

 • dunai-szabad-strandokdunai-szabad-strandok
 • dunakeszidunakeszi
 • halászihalászi
 • kisoroszikisoroszi
 • dunabogdánydunabogdány
 • nagymarosnagymaros
 • gödgöd
 • horányhorány

Hely Category: Országjáró

Leírás
Leírás
Képek
Térkép
Értékelés
 • Minél nagyobb a hőség, annál jobban vágyik az ember egy kis felfrissülésre. Akinek a Balaton és a tenger part nem elérhető, a heringkonzervre hasonlító strandmedencékre pedig nem vágynak, azoknak sem kell nélkülözniük a pancsolás élményét, hiszen a Duna mentén egy tucat szabad strand működik legálisan.

  A folyóknak pedig megvan az az előnyük a tavakkal szemben, hogy a vizük mindig hűvösebb, így, amikor a Balaton vagy a Velencei-tó kezd elviselhetetlenül meleg lenni, a Duna megadhatja azt a felüdülést, amire vágysz. Ráadásul az élővizek partjának van egy sajátos, andalító varázsa is.

  A Duna mentén ugyanúgy találhatunk homokos, kavicsos vagy füves strandokat. Jöjjön pár kevésbé ismert strand.

  1. A szentendrei Postás strand az egyik legújabb legális strand a Dunakanyarban. 2016-ban nyílt. A víz minősége errefelé igazoltan jó. A vízben bóják határolják a fürdőzési területet. A strand területén büfé, öltöző, zuhanyzó üzemel.

  A szentendrei Postás strand az egyik legújabb legális strand a Dunakanyarban. 2016-ban nyílt. A víz minősége errefelé igazoltan jó. A vízben bóják határolják a fürdőzési területet. A strand területén büfé, öltöző, zuhanyzó üzemel.
  Fotó: strand.hu

  2. A horányi strandon is öltözők és büfék várják a fürdőzőket. A közelben találhatóak éttermek is. A part vegyesen homokos és kavicsos, a víz pedig lassan mélyül.

  Fotó: Indafoto / Marion

  3. A gödi szabad strandon kiépített játszótér fogadja a gyerekes szülőket. A büfészolgáltatások teljesek, és kenuzási lehetőség is van az árnyékos, füves parton.

  Fotó: Indafoto / Zsazsa anyo

  4. A nagymarosi szabad strandot 2014-ben adták át, mint legális fürdőzőhelyet. A homokos part és a gyönyörű panoráma ideális a pihenéshez. A közelben két étterem is található.

  Fotó: strand.hu

  5. Dunabogdány volt az első hivatalos szabad strand a Dunakanyarban 2009-ben. Kiemelkedően tiszta és rendezett, és a kilátás is gyönyörű. Az aktív kikapcsolódás kedvelői számára sportpályák is találhatóak a strandon, valamint büfé- és öltözőszolgáltatásokkal is szolgál.

  Fotó: strand.hu

  6. A környék legszebb fürdőzőhelye egyértelműen a Kisoroszi mellett található Szigetcsúcs. Ez nem szabad strand, inkább táborozóhely. A környék természetvédelmi területnek minősül, így autóval nem megközelíthető, illetve a sátorállítás pénzbe kerül, de megéri. A táborban büfé, vizesblokk található, a fürdőzés pedig ingyenes.

  Fotó: strand.hu

  7. Halászi szépen kiépített szabad strandja fokozatosan mélyül. A partja kavicsos. Butikok, büfék találhatóak a helyszínen. A gyerekeket játszótérrel, az idősebbeket kajak-kenu lehetőséggel várják.

  Fotó: strand.hu

  8. 2017-ben nyílt meg Dunakeszi szabad strandja. A kavicsos part gyorsan mélyül. Öltöző, zuhany, játszótér található a strandon.

  Fotó: strand.hu

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Írja le értékelését

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  *