A Börzsöny legújabb attrakciója, a Várhegy kilátó Királyréten

 • Varhegy-kilato1Varhegy-kilato1
 • varhegykilato-2varhegykilato-2

Hely Category: Országjáró

Leírás
Leírás
Képek
Térkép
Értékelés
 • A Várhegy kilátó a Börzsöny szívében található, 2020 őszén került átadásra. A kilátó bármikor látogatható, egy könnyed családi túra keretében. A kilátó megközelítése Kismaros – Szokolya – Királyrét.

  Királyrétről sárga, zöld vagy a piros háromszög jelzésen elindulva egy 1.5 km-es sétával kb. 30 perc alatt érhetjük el a Dunakanyar újonnan átadott kilátóját. Kisebb gyermekekkel célszerű a sárga jelzésen elindulni.

  Várhegy kilátó

  Fantasztikus panorámában lehet részünk a Várhegy kilátóról

  A legrövidebb túra, a kilátóhoz vezet, ahol fantasztikus kilátásban lehet része annak, aki ellátogat ide. A 350 méter magasan található háromszög alakú 3 emeletes faszerkezetes kilátó 20 méter magas.
  Az első 2 szintjén padokat helyeztek el, hogy a megfáradt turisták megpihenjenek és ülve gyönyörködjenek a Börzsöny panorámájában. A kilátó 3. emeletén fantasztikus panorámában lehet részünk.

  A Dunakanyar kedvenc kiránduló központja Királyrét

  A Dunakanyar kedvenc kiránduló központja Királyrét mely számtalan programot kínál. A Hiúzháztól (maga a Hiúzház is fantasztikus, kis gyermekkel feltétlenül látogassunk el) elindulva egy fantasztikus tanösvényen találhatjuk magunkat. Érdemes a Hiúzházban kapható gyerekeknek szóló kis füzetet megvásárolni, és a tanösvény állomásain található rejtvényeket, a gyerekekkel közösen megfejteni.

  Királyrét még számos kincset rejt, a sokak számára ismert Nagy Hideg-hegyi turista házhoz is innen tudunk feljutni. Ez már egy komoly túra, de az élmény felejthetetlen. Télen sípálya található itt, a hegyre síbusz visz fel.

  Várhegy kilátó

  További kirándulás ötletek a környéken:

  ITT 

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Írja le értékelését

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  *