Mit csináljunk a hétvégén?

 • piknik-1piknik-1
 • kemence-1kemence-1
 • Dunakanyar_hajo_Mahart_Passnave-1Dunakanyar_hajo_Mahart_Passnave-1
 • 2412-szentendrei-fesztivalok-12412-szentendrei-fesztivalok-1

Hely Category: Országjáró

Leírás
Leírás
Képek
Térkép
Értékelés
 • A Dunakanyar számos lehetőséget kínál egy-egy nap felejthetetlen eltöltésére. Érdemes kipróbálni, nem fogunk csalódni.

  Kisvasutazzunk a Dunakanyarban

  A Börzsönyben három kisvasúttal is utazhatunk, a Kismaros-Királyrét útvonal jelenleg felújítás miatt nem üzemel, a Szob és Nagybörzsöny közötti több mint 20 km-es távon viszont utazhatunk vadregényes tájakon. Meseszép kanyargós úton jutunk el Szobtól Nagybörzsönyig.

  A Kemencei Erdei Múzeumvasút a Börzsöny északi részén található. Magyarország egyetlen, kizárólag önkéntes munkával működtetett kisvasútja. Technikai különlegessége a személyszállító kisvasutak körében ritkaságnak számító 600 mm nyomtáv és az ún. görpályás vonalvezetése. A vonalon itt is felújítási munkákat végeznek így a vonatok Kemence és Godóvár állomások között járnak.

  Bővebb információ: kisvasutak.ipolyerdo.hu

   

  Mahart HOP ON – HOP OFF hajójáratok

  Július 3-tól a Mahart egy olyan hop on – hop off jellegű hajójáratot indított, amely a dunakanyari településeket köti össze a turizmus kiszolgálása és beindítása érdekében. A járat lehetőséget biztosít a dunakanyari települések között történő hajózásra a nyár folyamán. A kerékpárral érkezőknek sem kell lemondaniuk a hajózásról, a járaton kerékpár is szállítható. Július 24-től már Vác és Visegrád között is jár a hajó hétvégenként. Az augusztus 20-ai hosszú hétvégén is menetrend szerint közlekednek a járatok.

  Bővebb információ és pontos menetrend: mahartpassnave.hu

   

  Irány Szentendre

  Úti célként jelöljük  meg a Dunakanyar gyöngyszemét Szentendrét. A város a maga mediterrán atmoszférájával, hangulatos macskaköves utcácskáival mindig is vonzotta a látogatókat, de ennél sokkal többet kínál az ideérkezőknek. Szentendre egyrészt valóban a művészek és művészetek városa: országos átlagot tekintve itt él a legtöbb alkotó, aktív művész: festő, grafikus, szobrász, építész, énekes stb., az itteni művésztelepek, múzeumok messze földön híresek. A galériák és kiállítótermek kínálata híresen gazdag, és változatos. Szentendre a tarka programok városa is, gyakorlatilag egész évben szerveznek fesztiválokat, eseményeket, legyen az kulturális vagy gasztronómiai. Pl. a Dumtsa Korzó, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál, vagy a nagy hagyományú Szentendrei Nyári Teátrum.

  Piknik a Skanzenben

  Meeting a szabadban egy pokrócon? Igen!

  A hosszú otthoni munka után végre jó lenne a kollégákkal személyesen is találkozni? Itt bőven van hely!

  Együtt lehet barangolni 60 hektárnyi természetvédelmi területen. Csak pokrócot kell hozni, a játékos csapatépítő feladatokkal, finom falatokkal pedig a Skanzen munkatársai készülnek. Közben talán egy rövid munkamegbeszélés is belefér.

  Ízelítőül:

  • Falatkák, aprósütik

  • Szörp, ásványvíz

  • Hideg rosé vagy fehérbor

  • Hideg szóda (ha fröccshöz lenne kedvük)

  Bővebb információk: skanzen.hu

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Írja le értékelését

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  *