A műsor összeállításánál meghatározó szempont volt, hogy különböző régiók színházaiból érkezzenek előadások. Így idén szeptembertől számos budapesti produkció mellett vendégül látnak izgalmas előadásokat vidékről – Győr, Kaposvár, Szeged, Szombathely, Debrecen – és a határon túlról – Temesvár, Szatmárnémeti, Szabadka, Sepsiszentgyörgy, Nagyvárad – egyaránt. A színház vezetőségének a vágya nem más, mint hogy Vác egy kulturális találkozási ponttá váljon.

Szeptember 25. – Hernádi pont című zenés est – az Orlai Produkció és a Belvárosi Színház közös előadása

Forrás: Orlai Produkció

Október 3. – Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című kortárs spanyol vígjáték (a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadása)

Forrás: Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház

A Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című terrorkomédiában – ami a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának közös produkciója – látunk két egyetemista lányt, egy informatikust, jön egy baszk, lesz egy nem várt terhesség, egy elfeledett nagytőkés nagybácsi, némi elrontott szardellaszósz és egy nemzetközi terrorszervezet.

Október 4. – Kenyérrel a zsebben című abszurd dráma (a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadása)

Fotó: Bíró Márton

A Kenyérrel a zsebben című egyfelvonásos darabot, a társulat két színésze, Kiss Attila és Molnos András Csaba vitte színre. Két hétköznapi férfi valahol téren és időn kívül, egy kút mellett vitatja meg az egyén önmagával, környezetével, és ezeken keresztül a világgal való viszonyát.

Október 16. – Párterápia (az Orlai Produkció előadása)

Forrás: Orlai Produkció

Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté szereplésével. Znamenák István, Daniel Glattauer művéből készült rendezésében egy házaspár, hogy házasságukat megmentse, szakemberhez fordul. Az orvos munkához lát, a mulattató fordulatok és meglepetések során megismerjük nem csak a páciensek, hanem a pszichiáter életét is.

Október 24. – Napnyugat Expressz (a Nagyváradi Szigligeti Színház társulatának előadása)

Forrás: Nagyváradi Szigligeti Színház

Kelet és a nyugat ütközik Matei Vișniec drámájában, mely a Balkán trilógia kötet részeként építi tovább a két világ összemosódásának gondolatát. A cím valóban rájátszás: a luxusutazást, az egzotikumot, a kalandvágyat magában hordozó Orient Expressz, a világhírű vonatjárat, Keletet hívatott elszigetelt kincsként bemutatni. A Nyugati Expressz azonban egy másfajta elvágyódást hordoz magában, fényűző álmok helyett az életről szól.

Október 30. – Vénusz (az előadás a Budaörsi Latinovits Színház és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre)

Forrás: Orlai Produkció

Bálint András, László Lili/Hartai Petra, Gyabronka József, Takács Kati és Brasch Bence szereplésével a Vénusz egy történet az öregségről és a fiatalságról, az utolsó szerelemről, mindez fanyar humorral fűszerezve.

GYEREK ELŐADÁSOK

Október 11. – Vitéz László és az elátkozott malom (a kaposvári Bábszíntér előadása)

Forrás: Bábszíntér

A hagyományos vásári bábjátékban a pirossipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték ez, melyet vásári mutatványok előznek meg.

Október 25. – Misi Mókus kalandjai (a győri Vaskakas Bábszínház, a zalaegerszegi Griff Bábszínház és a tatabányai Jászai Mari Színház koprodukciója)

Forrás: Vaskakas Bábszínház

Megismerhetjük Misi Mókust, aki Vörösmókusországból Afrikába indul Bumbával, a cirkuszi majommal, hogy megtalálják a Mindenttermő fát.

Bővebb információ és jegyek: ITT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló