Áténekeltem magam egy nagyon embert próbáló szakaszon, ti, drága hallgatóim, ti is segítettetek ebben: velem tartottatok ebben a felemelő átalakulásban, és nemcsak füllel, de szívvel is hallgattátok a dalokat. A dalírás – és a közben elvégzett belső munka – által megsokszoroztam az erőmet, imádok élni, jobban mind valaha, a zenekarom állati jó zenészekből áll, és év végéhez közeledvén szeretném minden hálámat hangokba énekelni, megköszönni nektek, hogy vagytok.  Együtt is énekelünk majd, azért, hogy még jobban érezzétek, hogy van élet vál(t))ás után is, sőt, csak az van, és hogy legyen mindig erőtök és bátorságotok felállni, és belekiáltani, beleénekelni a levegőbe egy óriási IGEN!!!!-t – saját magatokért.”

Idén utoljára látható Palya Bea zenekarával Budapesten, így egy nagykoncerttel búcsúzik az évtől, amelyben néhány különleges meglepetéssel készül.

Bea maga köré énekelt egy közösséget, egy egyre növekvő törzset. A dalszerzés útján továbbhaladva folytatta az önmaga által teremtett hagyományt: mindannyiunkról énekel, miközben önmaga kérdéseit boncolgatja; mindenkitől kérdez, miközben önmagának teszi föl a legfontosabb kérdéseket. Női dalszerzőként emberi témákról énekel, melyek mindannyiunkat érintenek; nőket, férfiakat, embereket.

A zenekari formáció törzsanyagát a 2014-ben megjelent és nagyon hamar sikeressé vált Nő, a 2016-os Tovább Nő, valamint legújabb, a 2018-as Hazatalálok című lemezének dalai adják a korábbi népszerű slágerek mellett. A koncert alatt gyakran felcsendül a legnagyobb Youtube nézettséget elért Szabadon, a koncertek közönségét transzba ejtő Suttognak a vének, vagy a magával ragadó Szaladós. Nem hiányozhatnak persze az újabb szerzemények sem, mint a virtuóz Volt szeretőm, a szexualitás kérdését humorral megéneklő Számítógépözvegy, vagy épp a lemez címadó dala, sok ember újjászületés-himnusza, a Hazatalálok én.

A hangzást ezúttal a zenekari formációban ritkán látott és hallott billentyű hangja fogja meghatározni.

A zenekar tagjai:
Palya Bea – ének, sansula, tapan
Czirják Tamás – dob, ütőhangszerek
Gerzson János – oud, buzuki, kalimba, furulya
Oláh Krisztián – zongora
Orbán György – nagybőgő

JEGYET VESZEK!

Helyszín: Akvárium Klub

Időpont: 2019. november 21., (csütörtök) 19:00–22:30

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló