Milyen szempontokra és gyakorlati tanácsokra érdemes odafigyelni akkor, amikor az íróasztal környékének a korszerű megvilágítása, illetve az íróasztali tárolás kivitelezése jelenti a legfontosabb célt?

A cikkben ezt a kérdést fogjuk részletesen megválaszolni. Nem titkolt szándékunk néhány praktikus tippet és tanácsot adni ahhoz, hogy maga a kivitelezés a lehető legjobb eredménnyel sikerüljön.

Rend a lelke mindennek – természetesen az íróasztal környezetében is

Ennek fényében pedig kulcsfontosságú gondoskodni arról, hogy az íróasztal környéki tárolás hatékonyan és eredményesen valósuljon meg. Vagyis minden olyan eszköz és kellék megtalálja a maga helyét, amire az íróasztalnál történő munkához vagy tanuláshoz szükség lehet.

Ennek jegyében igencsak javasolt lehet utánanézni azoknak a helytakarékos és praktikus tárolási módoknak, amelyek optimális megoldást jelenthetnek az íróasztalnál. A segítségükkel magát az asztalt felszabadíthatjuk minden figyelemelterelő tényezőtől, ennek köszönhetően pedig már az asztal puszta látványa is sokkal kedvezőbb lesz.

Az alkalmazott fényforrások kiemelt szerepe egy íróasztal esetében

Amikor íróasztali világításról van szó, akkor a funkcionalitás szerepe és jelentősége egyszerűen megkérdőjelezhetetlen. Mivel az íróasztalnál jó eséllyel munkáról vagy tanulásról lesz szó, ezért a koncentrációt és fókuszált munkát támogató fényeknek kiemelt szerepük lehet.

Pontosan ennek szellemében javasolt megoldani az íróasztali lámpatestek beszerzését is. A lényeg, hogy a lámpa fénye alapvetően hidegebb árnyalatnak feleljen meg, ami a figyelem és fókusz fenntartását támogatja, és kevésbé a dekorációs célokra összpontosít.

Mindenképp kedvező hír ezzel kapcsolatban, hogy a modern íróasztali lámpatestek terén egészen sokféle megoldás áll rendelkezésre. Vagyis nem nehéz olyan íróasztali lámpát találni, amelyik maradéktalanul megfelel a fentebb taglalt kívánalmaknak.

Leginkább ezek a korszerű LED lámpatestek ajánlottak az íróasztali világításhoz

Egy korszerű és felhasználóbarát íróasztali lámpa esetében mindenképp előnyös, ha a lámpa mérete viszonylag kisebb. Ennélfogva nem foglal el indokolatlanul sok helyet, továbbá adott esetben könnyű mozgatni is.

Mindezen felül persze nem hátrány az sem, ha az íróasztali lámpatest fényének ereje tetszés szerint szabályozható, illetve magának a fényforrásnak a pozíciója is rugalmasan alakítható. Ha ezek a feltételek stimmelnek, akkor főként a fényforrás minősége jelenthet még sokat.

Ebből a szemszögből főként az íróasztali LED lámpák alkalmazása jelentheti a leginkább kedvező megoldást. Ennek köszönhetően ugyanis az íróasztali lámpa alacsony energiafogyasztás és hosszú várható élettartam mellett szolgáltathat elsőrendű fényviszonyokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló