Az idei XVIII. Váci Tavaszi Fesztivál alkalmából a Madách Imre Művelődési Központ magas színvonalú művészeti programsorozatot biztosít közönsége számára. A színpadon olyan országos hírnévnek örvendő színészek és énekesek lépnek fel többek között, mint Bogányi Gergely, Berecz András, Farkasházi Réka, Kovács Patrícia, László Attila vagy Mohai Tamás.

Az összművészeti fesztiválon egyaránt helyet kapnak a zenei világ legkülönbözőbb műfajai, megannyi színházi darab, köztük óvodásoknak és gyermekeknek szóló produkciók, stand-up comedy műsorok, mozi és pszichológiai előadások.

A programok nívójának legfőbb bizonyítéka, hogy több előadásra is kevesebb mint 24 óra alatt elfogytak a jegyek: a fesztivál záróeseménye április 30-án, a Pannon Várszínház A Pál utcai fiúk zenés előadása, valamint az április 2-án Bödőcs Tibor által előadott stand-up comedy show már most biztosan teltház előtt fog játszódni.

Több neves színházi társulat is bemutatja produkcióját a fesztiválon. A fesztivál nyitóeseményeként március 11-én az Orlai Produkció Kaktuszvirág című komédiájára válthat jegyet a közönség, majd március 21-én a TeVelem társulat mutatja be Mary Poppins történetét, március 23-án a legkisebbek örömére a Kezeslábas Társulat érkezik Babaszínházzal, április 1-jén pedig a Veres1 Színház saját produkciójaként a Tóték című örök klasszikus kerül a művelődési központ színpadjára.

A programsorozat a zene területén is változatos koncerteket kínál. A komolyzene kedvelői Bogányi Gergely és a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar Mozart estjét hallgathatják végig március 28-án, a Váci Ifjúsági Fúvósok előadását április 24-én, valamint Orosz Zoltán harmonikaművész és barátai „Örömzene” című koncertjét április 25-én tekinthetik meg az érdeklődők.

Az ősszel nagy sikert aratott Máté Péter est után március 13-án új műsorral jelentkezik László Attila, Toldi Tamás, Beszkid József és a Santa Fe zenekar „Nehéz a boldogságtól búcsút venni” címmel.

A népzene rajongóinak április 16-án Berecz András Angyalfütty című koncertjével, a zenés estek kedvelőinek április 19-én Faludi Szilvia Mindig az a perc… című örökzöldeket, sanzonokat és operetteket tartalmazó műsorával igyekszünk a kedvében járni. A kisgyermekes családoknak április 25-én Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar tavaszi lemezbemutató koncerttel készül.

A könnyűzene kedvelői is bőven találnak kedvükre való programokat a kínálatban: március 20-án korunk egyik legmeghatározóbb alternatív zenekara, a Hiperkarma, március 27-én a hazai zenei rádiók játszási listáinak éllovasa, a New Level Empire, április 17-én pedig a hazai klubok és fesztiválok megkerülhetetlen szereplőjévé vált Kelemen Kabátban zenekar ad koncertet a művelődési központ Jeszenszky® teremében.

Természetesen idén is helyet kapott a repertoárban a László Imre Nótakör, akik március 14-én adják elő Nőnapi nótaműsorukat, valamint az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rock&roll partyk: március 13-án a Pedrofon zenekar, április 25-én pedig a Panoráma együttes fog zenélni.

Március 21-én rendezi meg a Jótevők Háza Alapítvány Átjáró Mentálhigiéniás Iroda a Lelki egészségnapot, amely alkalmából az ország 12 neves pszichológusa tart előadást a legkülönbözőbb problémák kezeléséről. A program fő műsorszáma Prof. Dr. Bagdy Emőke Egészségesen és boldogan élni című közönségtalálkozója.

A stand-up comedy műfajának rajongói nemcsak a már korábban említett – mostanra teltházas – előadásban lelhetik örömüket, hanem jegyet válthatnak még Mogács Dániel Emberfej, avagy a kicselezett mindennapok című önálló estjére is.

A fent említett programokon kívül több kísérőprogrammal is kiegészül a műsorkínálat: március 14-én és április 18-án a legújabb premierfilmeket láthatja a közönség a színházteremben a MozgóMozi közvetítésével, március 14-én koncertet adnak a Crockodeal és a Bekka és a Cirkusz  együttesek, március 19-én előadást tart a főként jószolgálati fellépéseket vállaló Finnair vegyeskar, március 22-én és április 5-én a Parlando Színház Kulturális Egyesület mutatja be a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, április 8-án pedig a TeVelem társulat adja elő a Néma Levente című zenés-táncos gyerekdarabot.

Részletes program: ITT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló