SZABADON – Nádler István kiállítása

A Vajda Múzeum IKON kiállítóterében nyílik meg október 6-án, szerdán, 18:00 órakor Nádler István Szabadon című kiállítása. A tárlat 2022. január 9-ig látogatható csütörtök-vasárnap, 14:00-17:00 óra között.

Fotó: Deim Balázs / FMC

 „A közép a harmónia, ami az ellentétes erőket egyesítő szándékkal oldja. A  közép nemmás, mint a lélek harmóniája, az a ritka pillanat, mikor az ego nem figyel, nem akar. Mindig ennek a középnek valamelyik ellentétes oldalán áll az ember. Egész pályám e két oldal ismeretéről, feldolgozásáról szól.” (Nádler István) A Szabadon című kiállításon bemutatott lapokon a művész a fent és a lent birodalmát egyesíti. Ecsetjének mozgását követve, a különbözőképpen viselkedő matéria sűrűn felfelé törekszik, spirálszerűen örvénylik, kereszt alakban fröccsen, majd eltűnik. A meditációt követő munka közben, a fekete energianyalábként szabadon áramló gesztus jelöli ki a haladás irányát, a szellemi utat a végtelen felé.

Nádler István
Fotó: Böjte Ágnes

A szentendrei IKON tárlata a művész 2020/21-es új grafikai műveit mutatja be, amelyek közül 10 lap a Ferenczy Múzeumi Centrum kiadványaként megvásárolható mappát alkot.

SZABADON

Nádler István kiállítása

IKON, Vajda Múzeum

Hunyadi u. 1.

2021. október 6. – 2022. január 9.

A kiállítás megnyitója: 2021. október 6. szerda, 18:00 óra

Közreműködik: Mészáros Dániel, klarinét

Elhangzik Csalog Gábor: Preludium