A hosszú szünet után kertmozival, városismereti- és gasztrosétával, opera-világzenei-jazzkoncerttel, múzeumi bringatúrával, olvasósarok megnyitóval, vásárokkal, tárlatvezetésekkel és filmvetítésekkel nyitják meg kapuikat június 3. és 6. között Szentendre kulturális intézményei.

Az intézmények a programokat az aktuális biztonsági szabályokat figyelembe véve rendezik meg.

A több mint egy éve tartó pandémiában a művészetek városa, Szentendre kulturális intézményei is sok nehézséget éltek meg. Annál nagyobb örömmel nyitják meg kapuikat a látogatók előtt, a hosszú hónapokig tartó online programszolgáltatás után.

A fesztiválokat és nagyrendezvényeket szervező Szentendrei Kulturális Központ, a Barlang, a P’Art Mozi, a Szentendrei Skanzen, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, a szentendrei TDM és a MANK együtt szeretné megélni a nyitás örömét, ezért szervezték meg az újranyitás hétvégéjét, a SzentendREstart-ot.

Csütörtök este a Szentendrei Kulturális Központ közösségi klubja, a Barlang magyar filmekkel indítja idei kertmozi szezonját

A nyár folyamán heti kétszer lesz filmvetítés a Dunaparti Művelődési Ház mediterrán hangulatú kertjében. A Barlang a kertmozin kívül koncertekkel, táncházakkal is várja a látogatókat az év folyamán.

Bővebb információ: szentendreprogram.hu, facebook.com/Barlangklub

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár pénteken családi délutánt tart az épület előtti téren:

papírszínház mesét, társasjátékozást, kézműveskedést. Szombaton -a könyvtár névadójának emléket állítva- megnyitja könyvtári inspiráció helyét, a Hamvas Béla bútoraival berendezett Hamvas Olvasósarkot.

Bővebb információ: hbpmk.hu

A Szentendrei Szabadtéri Múzeum, a Skanzen már fogad látogatókat, de programjai június 4-én indulnak

A Határtalan Skanzen bringatúrák programsorozatában másfél órás, tematizált, vezetett biciklis túrák során mutatja be a múzeumot a regisztrált látogatóknak. Szombaton és vasárnap pedig kurátori tárlatvezetést tart az Amikor minden más lett – élet a nagy háború alatt és után című időszaki kiállításában.

Bővebb információ: skanzen.hu/hu

A MANK-ÚjMűhely Galériában vasárnap délelőtt a Kalandozás Pemzlivel című foglalkozáson alkothatnak a gyerekek, családok

Délután pedig Ilona Keserü Ilona Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész Jelmeztervek, szitanyomatok és rajzok Szentendréről, a 20. századból című kiállításában tartanak tárlatvezetést.

Bővebb információ: alkotomuveszet.hu

A szentendrei P’Art Mozi két filmvetítéssel ünnepli vasárnap az újranyitást:

egy 2021-es-es csodás természetfilmmel, melyben a magyarországi vizek történetét mutatják be és a Fellini- a lélek festője olasz-francia-belga dokumentumfilmmel.

Bővebb információ: partmozi.hu

A Szentendrei Kulturális Központ a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége országos nyitókoncert-sorozatához csatlakozva, június 6-án a MűvészetMalomban tartja meg SzentendREstart koncertjét

Az opera, világzenei és jazzkoncerten Szentendrén és a Dunakanyarban élő kiváló művészek lépnek fel: Fischl Mónika és Molnár Levente operaénekes, Ötödik Évszak zenekar, Szvorák Katalin népdalénekes, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann. Műsorvezető: Endrei Judit

Bővebb információ: szentendreprogram.hu, szentendreiteatrum.hu

A Szentendrei TDM vezetett városismereti sétáiban Szentendrének, mint a festők, a művészek városának sajátosságait ismerheti meg az ide látogató.

Gasztrosétájában az Isterhez, azaz Dunához kötődő desszerteket ismerheti és kóstolhatja meg az érdeklődő. A séták mellett a TDM két vásárt is szervez június első hétvégéjére: a belvárosi sétálóutcában a Dumtsa Forgatagot, a hagyományos, szombati Bükkös-parti piacon pedig antik és lakossági bolhapiacot, kézművesvásárt és művésztalálkozóval egybekötött kiállítást.

Bővebb információ: iranyszentendre.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Weboldal: szentendreprogram.huszentendreiteatrum.hu
Facebook: facebook.com/szentendreikult
YouTube: Szentendrei Kulturális Központ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló