Szeptembertől, új csapattal, új színházi előadásokkal várják a Váci Dunakanyar Színház régi és leendő Nézőit.

Egyik legfőbb célunk, Vácon és a Dunakanyarban élő közönség a korábbi évek alatt felépített bizalmának és szeretetének megőrzése és tovább ápolása mellett a fővárosi, a vidéki, valamint a határon túli városok színházaival való szoros együttműködés felépítése – nyilatkozta Molnár Bence az intézmény új művészeti vezetője.

Számomra óriási öröm és megtiszteltetés ez a lehetőség, hiszen Váchoz több ponton is kötődöm: gyerekként a váci vízilabdás évek után itt ismerkedtem meg először testközelből a színházi alkotással a Fónay Márta – HUMÁNIA – Drámai Műhelynek köszönhetően.

Majd miután Kolozsváron végeztem színészként, a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulatának tagja lettem, ahol öt évet töltöttem. Erdélyben mind emberileg, mind szakmailag számtalan tapasztalattal lettem gazdagabb, sok különleges színházi kultúrát ismertem meg. Sokfélék voltunk, sokfelől jöttünk, rengeteget tanultunk egymástól.

Ezekből a tapasztalatokból és a legmeghatározóbb élményekből szeretnék minél többet megosztani a Váci Dunakanyar Színház nézőivel. Sajnos sokszor beláthatatlan földrajzi távolságok választanak el bennünket egymástól, nagyon nehéz kapcsolatot tartanunk és nyomon követnünk egymást. Ezért is vált műsorunk összeállításánál meghatározó szemponttá az, hogy különböző régiók színházaiból érkezzenek hozzánk előadások.
A jövő évadtól a számos budapesti produkció mellett, vendégül látunk izgalmas előadásokat vidékről – Győr, Kaposvár, Szeged, Szombathely, Debrecen – és a határon túlról – Temesvár, Szatmárnémeti, Szabadka, Sepsiszentgyörgy, Nagyvárad – egyaránt. A vágyunk nem más, mint hogy Vác egy kulturális találkozási ponttá váljon. Egy hely, ahová minden magyar területről érkeznek előadások.

Hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő előadást, különböző műfajú és stílusú, színvonalas produkciókkal tervezik felépíteni a programot. Helyet kapnak prózai, zenés, klasszikus, kortárs, magyar és világirodalmi művek is. A tervek között szerepel egy saját, 2021 tavaszára ütemezett előadás létrehozása is.

Persze az aktuális járványügyi szabályozások még idézhetnek elő meglepetéseket, de ha minden jól alakul, szeptembertől ismét lesz Vácon színház.

A pontos műsorról hamarosan részletesen tájékoztatunk Titeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló