A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál mára a régió egyik kiemelkedő természet- és környezetvédelmi eseménye lett. A szakma és a média támogatásával sikerült elérnünk, hogy a Fesztivál idején a figyelem Gödöllőre, a természeti értékeinkre és azok védelmére irányuljon.

2017-ben 58 országból közel 300 film és több ezer látogató érkezett Gödöllőre! A Fesztivál 2017 májusában díjazott filmjei (Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemléken) mára összesen 93 nemzetközi fesztivál díjat nyertek el, ebből 68 díjat nemzetközi alkotások, 25 díjat magyar alkotók filmjei hoztak el hazai és nemzetközi fesztiválokról.

A Fesztivál ideje alatt 100 filmet vetítettünk ingyenesen, és megközelítőleg 40.000 fő programrészvételt regisztráltunk. Fesztivállal egy időben 19 magyar és 2 erdélyi nagyvárosban természet- és környezetvédelmi tematikájú filmek válogatása került levetítésre az Országos Természet – és Környezetvédelmi Filmnapok programon belül. Köszönjük mindenkinek, aki eljött, részt vett a programokon, vagy akár a távolból figyelemmel kísérte a rendezvényt.

2018-ban a Fesztivál égisze alatt, immár hagyományosan, két Filmszemle (a Nemzetközi Filmszemle és a Kárpát-medencei Filmszemle) kerül megrendezésre.

A versenyfilmek ingyenes vetítése mellett a már hagyományosnak mondható természetvédelmi-környezetvédelmi szórakoztató programok, a megújuló Varázslatos Magyarország szabadtéri fotókiállítás, a második alkalommal meghirdetésre kerülő Trash Art Magyarország hulladékszobor-kiállítás, “Jam for Nature” zenei tehetségkutató verseny és könnyűzenei koncertek várják a látogatókat 2018 májusában Gödöllőn.

Hisszük, hogy a film az alkotó művészetek között az első, amelyik a teret és az időt egyszerre, közvetlenül használja föl, időben és térben egyszerre működik. Napjaink egyik legnépszerűbb információs, ismeretterjesztő, szórakoztatási és művészeti célú médiuma. Fesztiválunk e köré épül, de nem akar csak erről szólni. A filmek üzeneteit látni, érezni kell!

Részletes program: itt. 

A FILMNAPOK MINDEN ESEMÉNYE INGYENES!

Kiemelt közönségünk a fiatalok, akiket fogékonnyá szeretnénk tenni a természetvédelemre és a környezetvédelemre.

Ennek érdekében a Filmnapok alatt bemutatásra kerülő fantasztikus filmek mellett a városok, a helyi szervezők, szemléletformáló, játékos, interaktív programokat szerveznek, hogy ebben a három napban az ember és a természet viszonya kerüljön a középpontba. A helyi társadalmi szervezetek, természetvédők, természetjáró egyesületek, állatvédők, a helyi „zöld” intézmények lehetőséget kapnak, hogy bemutassák tevékenységüket, találkozzanak a téma iránt fogékony emberekkel.

Május 25. péntek Diáknap A mozik és a kitelepülő szervezetek előzetes regisztráció után fogadják az iskolai és óvodai csoportokat, kihelyezett tanóra vagy osztálykirándulás formájában. Jelentkezni a helyi szervezőknél lehet!

Mikor, ha nem a gyereknapon, ingyenes filmvetítésekkel, szemléletformáló és szórakoztató családi és diák programokkal várják a helyi szervezők az érdeklődőket egész hétvégén.

2017-ben 19 magyar város és 2 erdélyi csatlakozott az – első alkalommal megrendezésre került – Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokhoz. Az idei évben, 2018-ban, 27 helyszín csatlakozott a Filmnapokhoz.

A 2018-BAN CSATLAKOZOTT VÁROSOK ÉS HELYSZÍNEK

Budapest – Herman Ottó Konferencia Központ
Budapest – Art+Cinema

Felsőtárkány – Bükki Nemzeti Park – Nyugati Kapu Látogatóközpont

Gyöngyös – Cinema Bridge

Hatvan – Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeum
Hódmezővásárhely – Bessenyei Ferenc Művelődési Központ

Ipolytarnóc – Bükki Nemzeti Park – Ősmaradványok Bemutatóhely

Jászberény – Lehel Filmszínház

Jósvafő – Aggteleki Nemzeti Park – Vörös-tói Látogatóközpont

Kaposvár – Szivárvány Kultúrpalota
Komárom (HU) – Komáromi mozi
Észak-Komárom (Szlovákia)

Kecskemét – Kiskunsági Nemzeti Park – Természet Háza

Kőszeg – Őrségi Nemzeti Park – Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont

Miskolc – Művészetek Háza

Nyíregyháza – Krúdy Gyula Art Mozi

Sárospatak – A Mozi

Sarród – Fertő-Hanság Nemzeti Park –  Sarród-Lászlómajori Látogatóközpont

Szarvas – Körös-Maros Nemzeti Park –  Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Szarvas – Szarvasi Mozi
Szeged – Szent-Györgyi Albert Agóra
Székelyudvarhely (Erdély) – Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár
Szekszárd – Babits Mihály Kulturális Központ
Szentendre – P’Art Moz
Szombathely – AGORA Savaria Filmszínház

Tapolca – Tapolca Városi Mozi

Veszprém – Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Duna-Part programajánló