Ha te is imádod az egyszarvúkat, mint Agnes a Gruból, akkor most biztosan izgatottan olvasod sorainkat. Ez a mágikus lény minden felnőtt és gyerek életébe képes némi varázslatot, na meg vidámságot hozni. Most mi is szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy néhány pillanatra elragadjunk egy mágikus világba!

Meglepő tények az egyszarvúkról

Ha találkoznál egy idegennel, aki még soha nem hallott ezekről a teremtményekről, te mit mondanál el először róluk? Először talán a külsejükkel kezdenéd, miszerint ezek olyan lovak, melyeknek homlokán egy szarv pompázik. Na és mi lenne a következő?

Mi ismerünk néhány olyan érdekességet az egyszarvúkról, amikkel még azokat is szórakoztathatod egy baráti estén, akik tulajdonképpen nem hisznek már a csodákban és a mesékben. Nyugi, nem tartjuk tovább magunkban ezeket az érdekességeket, íme 7 tény ezekről a különleges lényekről!

  • Az unikornisok erős szimbolikával rendelkeznek: a nőiességet, az ártatlanságot és a mágiát is magukban hordozzák.
  • Már a Krisztus előtti időkben is foglalkoztak velük!
  • A skótok igazán különleges lénynek tartják az egyszarvúkat, ugyanis ez a lény a nemzeti állatuk. Ha ez nem lenne elég, még külön nap is van számukra: április 6. Nem valamiféle modern trendről van szó náluk: a skót III. Jakab király olyan érméket készíttetett 1460-1488 között, amelyekről egy unikornis nézett vissza az alattvalókra!
  • Tudtad, hogy az unikornis szarvának külön neve van? Alicornak nevezzük.
  • Egyszarvúkról szóló feljegyzéseket már a Kr.e. 4. századból is találhatunk. A görögök készítettek róluk feljegyzéseket.
  • Nem csak a skótok, de a vikingek is rajongtak az unikornisokért… Az indokuk azonban egészen más volt. Míg a skótok tisztelik és szeretik ezt az állatot, a vikingek egyszerűen üzleti lehetőséget láttak bennük. Tulajdonképpen a mai házakat járó árusoknak az elődjei voltak: azt mondták mindenkinek, hogy unikornis szarvat árulnak, miközben csupán egy különleges tengeri állat, a narvál agyarát kínálgatták mindenkinek.
  • Melyik hétköznapi állatra hasonlít szerinted leginkább az egyszarvú? Ha azt mondod, éppen olyan, mintha egy orrszarvú és egy ló szerelemgyereke lenne, közelebb nem is járhatnál az igazsághoz! A régi feljegyzésekben található egyszarvúak ugyanis valószínűleg egyszerű orrszarvúk voltak.

Az egyszarvúak gyermekeknek valók!

Ez bizony egy nagy tévedés. Hány olyan egyébként gyermekeknek készült rajzfilm, sorozat és játék létezik, amelyeknek felnőttek milliói alkotják a rajongó táborát? Simpsons, Harry Potter, Family Guy, Jégvarázs, csak hogy néhányat említsünk. Manapság már egyáltalán nem ciki egy alapvetően gyerekeknek tervezett dologért rajongani!

Mindenkinek szüksége van némi varázslatra!

Az egyszarvú mindenkinek képes mosolyt csalni az arcára. Ellentétben azonban Agnesszel, mi nem tehetjük már meg, hogy mindenhová egy egyszarvú plüsst hurcolunk magunkkal. Ha mégsem szeretnél egyszarvú nélkül maradni, akkor védd a telefonodat egy olyan tokkal, amelyen egy egyszarvú díszeleg! Nézz körül az INFINITY Tokok unikornisos kínálatában!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Összehasonlítás

Duna-Part programajánló